Ansjovisdumplings met sojasaus

90 min. 2 pers.

Dit heerlijke gerecht voor ansjovisdumplings komt uit het nieuwe kookboek Vis uit Blik 2 van Bart van Olphen.


Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 100 ml kokend water
  • maizena, om te bestuiven
  • 1 cm gemberwortel, geschild, fijngehakt
  • ½ blikje ansjovis in olijfolie (a 45 g), uitgelekt (12 g), fijngehakt
  • 25 g wortel, in dunne staafjes
  • 50 g shiitake, fijngehakt
  • 100 g Chinese kool, fijngehakt
  • 3 bosuien, fijngehakt
  • 125 ml sojasaus
  • 1 tl shaoxing-rijstwijn
  • 1 ei
  • 3 el sesamzaad
  • 1/ 8 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd, in ringetjes
  • sesamolie
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze