Prachtige villa in het Zeeuwse Zuid-Beveland, omringd door een weelderige tuin. Binnen veel kunst van patron-cuisinier Jannis Brevet zelf. Hij maakt verrukkelijke gerechten, echtgenote Claudia is de immer goedgemutste gastvrouw.

Adres
Zandweg 2, Kruiningen Kaart
Contact
0113-381753 Bellen Zie website
Enkele kenmerken
Kindermenu, overnachting mogelijk, parkeerplaats aanwezig, rolstoelvriendelijk, serre, terras, valet parking, vergaderzaal

Recensie
Zalf van eendenlever met daarop ingekookte oude port en dáároverheen schuim van parmezaan. Bij een glas witte vatgerijpte rioja Murua. Wat een verrukkelijk gerecht in het Kruiningse manoir van Jannis en Claudia Brevet. Jannis kookt rijk en met dure ingrediënten, zonder liflafjes en poespas, mooi en puur met alle aandacht voor de smaak. Claudia leidt met Bono van Veelen een gestroomlijnde en hartelijke bediening in de smaakvol ingerichte, smetteloze en chique restaurantruimte met linnen gedekte tafels, witleren gerieflijk zittende stoelen, blank hout en veel zero-kunst. Geert Rutten, de nieuwe sommelier, is een waardige en kundige opvolger van Koen van der Plas. Hij staat lichtere wijnen voor en bekoort met fantastische keuzes. Wij snoepen van prachtige amuses als komkommer geïnfuseerd met watermeloen in doperwtencrème met kardemom; Stellendamse garnaal met duindoorn, mandarijn en witlof; rode biet met rozen, ananas, karnemelk en geitenkaascrème. We drinken er een verrassend alcoholvrij aperitief bij: sparkling tea van de Copenhagen Sparkling Tea Company. Een mousserende blend van diverse theesoorten, waaronder jasmijn, witte thee en darjeeling. Verrukkelijk. Daarna Nederlandse Anna Dutch Gold-kaviaar (Inter Scaldes is er ambassadeur van) met krokante kippenhuid, kokosmousse en avocadomousse. Hoog op smaak, bij een glas roussette de savoie van Charles Gonnet. Gevolgd door Bretonse pétoncles met zwarte truffel, kervel en laurier onder een schuimdakje van tomaat. De intense smaak krijgt tegenwicht van grüner veltliner Schloss Gobelsburg. Hoofdgerecht is rosé gegaarde anjouduif met pijnboompittenkruim, auberginepuree, diepgroene rucolamousse, cévennesuien en krachtige gevogeltesaus met mierikswortel. Erbij: Zuid-Spaanse pinot noir 1500 H (Pago del Vicario), met fruit, eiken en mineraliteit. Tot slot gepocheerde perzik met venkelzaad, bourbonvanille en champagne-kerrie-ijs. Ongelooflijk lekker. Bij andere bezoeken proeven we van perfect gegaarde reuzenlangoustine met geparfumeerde kaneel-salie-tomatenbouillon. En Noordzeetong met zwarte truffel en artisjok (crème en gevuld) in schuimende kojisaus. Dat alles gepresenteerd op beeldschoon servies. Opnieuw staat Inter Scaldes onbetwist op de eerste plaats van Lekker.
Een onberispelijke keuken, hartelijke bediening, prachtige wijnen, geweldige locatie: het is geen wonder dat dit beroemde Bevelandse restaurant al jaren in de Top-10 van Lekker staat en dat het onlangs een derde Michelinster kreeg. Gasten uit de hele wereld komen naar de prachtige villa van SVH Meesterkok Jannis Brevet en zijn echtgenote en gastvrouw Claudia. Assistent-manager Miranda Stoffels wacht ons buiten op en leidt ons naar de serre waar een geolied en in eigentijds kostuum gestoken team, onder leiding van gastheer Bono van Veelen, ons een verrukkelijke middag bezorgt. Brevet kookt gul en rijk, maar houdt niet van overbodigheden. Na het champagneaperitief, blancs de blancs, Legras & Haas bij verrukkelijke hapjes van parmezaan, avocado, doperwt, kardemom, meloen, rode biet, ananas en karnemelk, proeven we geplette rauwe langoustines met Anna Gold kaviaar, yoghurt en komkommer. Gevolgd door koningskrab met cevenne ui in een aan tafel geëxtraheerde jus van tomaat, kaneel en salie. Geweldige smaakcombinaties, ideeënrijkdom en vakmanschap. De enthousiaste en bekwame sommelier Koen van der Plas maakt daarbij onvermoede wijnkeuzes. Bijvoorbeeld bij de voorgerechten een 12 jaar oude Luxemburgse pinot blanc Fossiles Château Pauque, en bij het pièce van perfect gegaard lamsfilet met venkel, tijm, piquillo peper en lamsoren een traditionele rioja alta Viña Alberdi, 2011, beide geschonken uit een magnum. Bij een ander bezoek proeven we zacht gegaarde tongschar op plakjes witte asperge in een aromatische saus met duindoorn en krachtige olijfolie, met een lichte hint van ponzu. Hulde voor de riesling Old Vine van Kaesler Vineyards 2008 bij Zeeuwse kreeft in zachte gember-citrusjus, met jonge dubbel gedopte tuinbonen, wortel en blokjes zwarte truffel. Tot slot in oude port gemarineerde kersen met ananas en ijs van olijfolie met kerrie. Inter Scaldes is een totaalbeleving. Staat weer op de eerste plaats van deze gids.
Wat een geweldige zaak is dit toch. De onberispelijke keuken van patron cuisinier en SVH Meesterkok Jannis Brevet, de hartelijke gastvrijheid van echtgenote Claudia en de geoliede machine van de (jonge) bediening. Plus de locatie, het landhuisachtige buiten met het manoir voor de hotelgasten, midden in de groene Bevelandse natuur. Wij worden opnieuw getroffen door de superklasse van Jannis’ cuisine. Brevet verstaat de kunst van het weglaten en dat resulteert in gerechten waarbij de gebruikte ingrediënten elkaar versterken waardoor een optimale en pure smaakbeleving bewerkstelligd wordt. Alle onderdelen doen ertoe en hebben functie. De welkomsthapjes alleen al: meloen met doperwt, kardemom en kerrie, Oosterscheldepaling met hangoppastille, munt en lavendel, langoustine met cavaillonmeloen en taggiasche olijf. Eerste gang is een drieluik van kaviaar en ronduit verrassend is de geperste variant, die Brevet speciaal uit Rusland laat komen. Wat een concentratie! Dat kan ook niet anders want van 7 kilo kaviaar wordt na de persing 1 kilo overgehouden. Gedenkwaardig ook is de sappige biologische eendenlever, opgediend met hangop, cadmus artisjok, merchant kersen en taggiasche olijf. Krachtige smaken in een perfecte balans. In het glas een karaktervolle Wagram, grüner veltliner Fumberg van het familiewijngoed Wimmer-Czerny uit 2014. De jonge en talentvolle sommelier Koen van der Plas spreidt met enthousiasme zijn kennis van wijn over de gasten uit en de charmante gastheer Bono van Veelen krijgt – met zijn team - een dikke pluim voor zijn geruisloze en professionele werkwijze. We sluiten af met een beeldschoon opgediend dessert bestaande uit blanc manger van komkommer, waarbij subtiele tonen van zachtzure yuzu, zoete karamel, gevulde frambozen en watermunt. In het glas een Nederlandse muscaris ‘Nagenieten’ uit Zuid-Scharwoude van wijndomein De Koen! Vernieuwend, verrassend en overrompelend. Wat een feest om hier te mogen eten. Inter Scaldes staat dit jaar op de 2de plaats.

Kenmerken

Kenmerken van: Inter Scaldes

Cuisine
Frans

Reservering
Online reserveren, Reserveren via email

Dieet
Vegetarisch, Glutenvrije opties

Maaltijden
Onbijt, Lunch, Diner

Kenmerken
Kindermenu, overnachting mogelijk, parkeerplaats aanwezig, rolstoelvriendelijk, serre, terras, valet parking, vergaderzaal

Openingstijden
zondag (lunch) 12:00 - 13:00 (diner) 18:30 - 20:00
maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag (lunch) 12:00 - 13:00 (diner) 18:00 - 20:00
vrijdag (lunch) 12:00 - 13:00 (diner) 18:00 - 20:00
zaterdag (lunch) 12:00 - 13:00 (diner) 19:00 - 20:00

Locatie
Zandweg 2, Kruiningen

0113-381753

info@interscaldes.nl

Brigade

Gerelateerd nieuws