TLV kookboek
Kookboeken

De verbroederende kracht van koken

TLV is een ode aan Tel Aviv, de stad waarover de culinaire elite maar niet uitgepraat raakt. Terwijl Jeruzalem de afgelopen decennia steeds vromer werd, ontpopte Tel Aviv zich als vrolijkste en tolerantste stad van het Midden-Oosten.

Dat uit zich in de lokale eetcultuur: In Tel Aviv eet je niet in een chique restaurant, maar in een informele setting. Bestek is soms een noodzakelijk kwaad, maar wordt het liefst gemeden. De gerechten zijn simpel en puur, met lokale ingrediënten en veel groente. Journalist en radiomaker Jigal Krant verzamelde voor TLV de beste recepten én verhalen uit Tel Aviv, waarmee je je ook thuis in deze fascinerende stad kunt wanen. Naast de inmiddels ook in ons land ingeburgerde gerechten als choemoes, baba ganoesj en sjaksjoeka, neemt Jigal ons mee op een reis door de moderne Israëlische keuken, waarin traditie en culinaire vernieuwing samenkomen. Dit door conflict verscheurde land is het ultieme toonbeeld van de verbroederende kracht van koken. Yvette van Boven is fan, en wij ook!

Jigal Krant

TLV

€29,99

ISBN 9789038803548

Nijgh & van Ditmar

Bestel TLV van Jigal Krant bij Boekhandel Scheltema via deze link.

Redactie Lekker

Tags

TLV, Tel Aviv, Kookboek, Midden-Oosten

Gerelateerde artikelen