Kwam, zag en overwon. Patron-cuisinier Jan Sobecki had al twee Michelinsterren toen hij deze zaak overnam van Nico Boreas, en spoort nu met daverende snelheid op de top af. Verrukkelijk eten in de nieuwe keukenkamer, in de prachtige tuin of in de gewone eetzaal.

Adres
Jan Deckersstraat 7, Heeze Kaart
Contact
040 226 3232 Bellen Zie website
Enkele kenmerken
Chef’s table, honden toegestaan, kookworkshops, open keuken, parkeerplaats aanwezig, rolstoelvriendelijk, vergaderzaal

Recensie
De ijver en het vakmanschap waarmee de Sobecki’s in korte tijd een memorabel eetpaleis hebben neergezet in Heeze, is benijdenswaardig. Aan dit succes ligt, naast fenomenale kookkunst, een verstandig personeelsbeleid ten grondslag. Zo heeft Tribeca met het binnenhalen van SVH Wijnmeester Roy Pelgrim en zijn Cordial-pupil Adriaan Visser een geweldige slag geslagen. De maîtres-sommelier zijn op elkaar ingespeeld, oprecht geïnteresseerd, toeschietelijk en vakkundig. Zij weten, zich in de rug gedekt door een ontspannen bedienteam, dat de kunst verstaat om je volledig in de watten te leggen. Tel daarbij op dat de keuken van Jan Sobecki op constant hoog niveau blijft draaien, dat hij en zijn partner-gastvrouw Claudia beschikken over een schitterende eetzaal, een keukenkamer waar je letterlijk aan de open keuken aanschuift, een charmante binnentuin én de laatste nouveautés op culinair gebied, en je beseft: hier klopt alles. Wij starten met een cilinder van brickdeeg gevuld met rauwe ossenhaas, afgetopt met Heezer geitenkaas, algenpoeder en mierikswortelschuim. Eromheen komt hartige consommé waarin intens rijke rundolie wordt gedruppeld. Wat een smaken! We drinken er een mooie 'Raisin de Loup' bij (Marcoux), een witte Rhône van clairettes roses. Daarna langoustines. Een bord vol, het vlees lichtjes dichtgeschroeid, in met ponzu geparfumeerde schaaldierenbisque gelegd en afgemaakt met wasabi-kroepoek, avocado, zeekraal en crème van mandarijn. Grote klasse. Zo ook het pièce: boterzachte kalfshaas op meloeskes, cantharel, zalf van koolraap en eigen jus. En proeverij van Lozèrelam. Het malse vlees komt als rack, smeuïge stoof en haas bij gebarbecuede artisjok, asperges en kleverige, met daslook verrijkte lamsjus. Fantastisch! Tribeca stijgt met twee plaatsen naar de 3de positie van de Lekker Top-10.
De sympathieke zaak van Jan en Claudia Sobecki is inmiddels een ‘keukenkamer’ rijker. We slaan er de gedisciplineerde verrichtingen van de koks gade. Hun tiengangen dagmenu is van begin tot einde overrompelend goed. Ook het gastheerschap onder leiding van Roy Pelgrim, afkomstig uit Cordial in Oss, is vakkundig en hartelijk. Hij beweegt zich in het restaurant alsof hij er al jaren werkt. We proeven amuses als quinoa-krokantjes met dip van bataat en vadouvan, cilinder van kers met eendenlever en chocolade en zeebaars met gember en furikake. Alles hoog op smaak, ogenschijnlijk simpel, maar o zo geraffineerd. Tartaar van geelvintonijn wordt beeldschoon opgediend met passievrucht, koriander en cacao en daar wordt een prachtige Nieuw-Zeelandse riesling Greystone uit 2011 bij geschonken. Groene asperge met aardbei, rabarber en nootachtige Anna Dutch kaviaar komt met Nieuw-Zeelandse Dog Point-sauvignon. Voortreffelijk. Bij een ander bezoek snoepen we in de prachtige tuin van makreel met gember, nori en korianderolie. En van een kleine salade van tomaatjes en bosaardbei met citroenafrikaan en strooisel van geitenkaas. Verrukkelijk. Ook de tussengerechten zijn schoonheden: gebrande oester met buratta, physalis, engelwortel-olie en saus van kokkels. En zeeduivel ‘ossobuco’ met raapjes en bloemkool. Geweldige smaken en geraffineerde combinaties. We drinken er vouvray uit de Loire bij Brisebarre 2015 en later fantastische Saint-Joseph François Villard 2015. Malse reebok met rood fruit, artisjok, ui en amarenasabayon is het ene hoofdgerecht, anjouduif met artisjok het andere. Het gekonfijte pootje apart opgediend. Bij een weldadige carignan uit de Côte de Catelanes Roc des Agnes, 2013. Tot slot bloedsinaasappel met karamel en kamille. Memorabel.
Het was een hectisch jaar voor Jan en Claudia Sobecki in dit restaurantpand waar ooit Nico en Sonja Boreas schitterden. Nieuw binnenkomen op 20 in de Lekker Top-100, twee Michelinsterren tegelijk en allerwegen lof voor de keuken en de bediening. Daar kunnen we nu een schepje bovenop doen: Tribeca is geweldig! Wij zitten opnieuw in de heerlijke platanentuin en we laten ons verwennen door maître Simone Wölk en hoofdsommelier Jesse Dean Bruijstens, die in een sfeer van vakmanschap en kalme vanzelfsprekendheid de schoonheden uit de keuken ter tafel brengen. Hapjes als gegrilde Ierse oester met knolselderijbouillon en komkommerbereidingen; cilinder van pompoen met eendenlever, chocola en bergamot; beignet van kreeft met dragon en gember. Bij een glas Zuid-Afrikaanse Sophie Te Blanche van sauvignon blanc en semillon. Plus een amuse van tomaatjes met geitenkaas, avocado en limoengras. Wat een geweldige smaken, elegante zuren, mooie contrasten. Het vervolg kan dan alleen maar goed zijn: tonijn met passievrucht, korianderzaad en krokant van nori met een glas strakdroge Baskische txakolina (Gorka Izagirre, 2015), gevolgd door rode mul met onrijpe mango en muntolie. Onvoorstelbaar lekker. Ook de wijn erbij is een plaatje: soave van oude stokken Contrada Salvarenza (Gini 2006). De tafelgenoot krijgt een vegagerechtje van biet, steranijs, hangop en rouille, net zo elegant als de begeleidende Rheinhessische riesling Pettenthal Nierstein (Huff 2014). Daarna Canadese kreeft met dragon, sinaasappel en kokos – overrompelende smaken – en Lozèrelam met Pierre Robertkaas, aubergine en artisjok. In het glas (op verzoek) geen rood maar wit: houtgelagerde verdejo Sin Nombre (Ismael Gonzalo, 2014), de mooiste Rueda die we dit jaar dronken. En zo gaat het door tot na de predesserts en de kaas. Overrompelend: stijgt 13 plaatsen naar 7.

Kenmerken

Kenmerken van: Tribeca

Cuisine
Internationaal

Reservering
Online reserveren, Reserveren via email

Dieet
Vegetarisch, Glutenvrije opties

Maaltijden
Lunch

Kenmerken
Chef’s table, honden toegestaan, kookworkshops, open keuken, parkeerplaats aanwezig, rolstoelvriendelijk, vergaderzaal

Openingstijden
zondag Gesloten
maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:30
donderdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:30
vrijdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 19:00 - 21:30
zaterdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 19:00 - 21:30

Locatie
Jan Deckersstraat 7, Heeze

040 226 3232

[email protected]

Brigade

Gerelateerd nieuws