Basisboek Indonesisch

Maar liefst 130 recepten telt dit vuistdikke kookboek, waarin de liefde voor de Indonesische keuken centraal staat. En dat niet alleen.

Auteur Francis Kuijk
Prijs €30,95
Redactie Lekker
Samenvatting

Schrijfster Francis Kuijk geeft veel informatie over oosterse ingrediënten, benodigde kookattributen en handige tips en technieken om de lekkerste gerechten in je thuiskeuken te bereiden.

De Nederlands-Australische Francis Kuijk, in 2016 bekend geworden als finaliste in Heel Holland Bakt, heeft Indonesische roots. Zij neemt je in dit kookboek aan de hand door haar keukengeheimen met je te delen. Dat doet Francis overigens ook tijdens haar workshops en demo’s door het hele land, waarin de authentieke Indonesische keuken centraal staat, én als huischef bij Brabants Bont op Omroep Brabant.

In het kookboek staan recepten voor de doordeweekse dag als stoofpotjes, roerbakgerechten, sajoers, soepen en saté’s, maar ook bijgerechten en hartige en zoete hapjes. Bovendien is er aandacht voor de traditionele rijsttafel. En dit alles wordt appetijtelijk gepresenteerd door likkebaardend lekkere fotografie, waardoor je meteen aan de slag wilt.

De redactie maakte Opor ayam (gestoofde kip met kokos) en Babi tauco (varkensvlees met zwarte bonen). En deze zijn allebei onmiddellijk tot favoriet gerecht bestempeld. En we zijn nog lang niet uitgekookt!

Tekst: Mieke van Laarhoven


Kenmerken

Kenmerken van: Basisboek Indonesisch

Titel
Basisboek Indonesisch

ISBN
ISBN 9789461432087

Prijs
30,95

Auteur
Francis Kuijk

Uitgeverij
Uitgeverij Good Cook