Bistrotier

Met Bistrotier haal je de Franse bistrokeuken in optima forma in huis. Van steak tartare, via escargots, terrines, kaasplateaus en boeuf Bourguignon tot aan crème brûlée en nog veel meer!

Auteur Stéphane Reynaud
Prijs €44,99
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

De Franse chef-kok en auteur van maar liefst 18 kookboeken Stéphane Reynaud, is afkomstig uit een familie van slagers en varkenshouders. De bistrokeuken staat bij hem hoog in het aanzien en in zijn nieuwste lijvige kookboek Bistrotier deelt hij maar liefst 250 recepten om zowel klassiekers als noviteiten op je eigen keukentafel te zetten. Het kookboek neemt je als het ware mee naar een echte Franse Bistro waar je begint aan de bar met een glas wijn en lekkere versnaperingen. Eenmaal een tafeltje veroverd word je ondergedompeld in een wereld van talloze lekkernijen variërend van oesters, schaal- en schelpdieren, voorafjes, stoofgerechten, dagschotels, kaas, toetjes en meer. Van supereenvoudig tot uitgebreid en geraffineerd. Met passende wijnen. Daarnaast heel veel informatie, tips en weetjes. De fotografie is likkebaardend lekker maar dat kan ook niet anders want dat zijn de recepten ook. Redactie maakte verrukkelijke prei uit de oven, gevuld met selderij, bosuitjes en tomaat overgoten met een eiervinaigrette en proefde van een quiche met gerookte spekjes en comté. Et voila, dat smaakt naar meer!


Kenmerken

Kenmerken van: Bistrotier

Titel
Bistrotier

ISBN
9789464042016

Prijs
44,99

Auteur
Stéphane Reynaud

Uitgeverij
Fontaine Uitgevers