Boordevol groenten

De titel spreekt al voor zich: boordevol groenten! En dat is precies hetgeen wat je kan verwachten in dit boek van de familie Pollan. Het zijn verrassende en toegankelijke recepten voor de hele familie.

Auteur Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan
Prijs €29,99
Redactie Lekker
Samenvatting

‘Eet, niet te veel, vooral groenten’, de bekende uitspraak van Michael Pollan en de basis van het boek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Een uitspraak met veel commotie als gevolg. Er werd in dit geval niet gekozen voor enkel een plantaardig dieet, maar er was ook ruimte voor vlees. Zowel de vegetariërs, veganisten als carnivoren waren het hier niet mee eens, terwijl Pollan juist pleitte voor een dieet waarbij de focus lag op gezondheid gebaseerd op de wetenschap. 

Boordevol groenten wordt door de auteurs omschreven als een niet-dieetboek, het gaat namelijk niet over het volgen van regels maar om het kiezen voor de juiste voedingsmiddelen: onbewerkte voedingsmiddelen, veel groenten en van goede kwaliteit. Er zijn natuurlijk enorm veel voedings- en dieetboeken en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dit boek sluit aan op verschillende dieetwensen en biedt verschillende recepten, zoals glutenvrije, zuivelvrije, vegetarische en veganistische recepten. Maar ook aan gevogelte, vlees, vis en zeevruchten is gedacht. Kortom, aan iedereen is gedacht! Het helpt je de balans terug te vinden, waarbij je geen voedingsmiddelen uit het dieet hoeft te schrappen, maar juist toe kan voegen. 

Alle vier de auteurs, waarmee je aan het begin van het boek kennismaakt, hebben hun eigen levensstijl en kijk op voeding. Twee van de vier zijn vegetariër, de andere twee flexitariër. Door te delen hoe ieder leeft, kun je de benadering van eten beter begrijpen. Het boek begint met een gebruiksaanwijzing, opgevolgd door handige producten, tips en adviezen. Alles in dit boekt helpt je naar een levensstijl met als basis plantaardig. 

Misschien denk je bij ‘groenten’ aan eentonig, maar de 101 familierecepten in dit boek bewijzen het tegendeel! De gerechten zijn aantrekkelijk gefotografeerd en het liefst proeven we alles. Van (groente)burges tot bites en van salades tot pasta’s (hier vind je het recept voor scampi en courgetti). Het boek sluit ook nog eens af heerlijke nagerechten met als onze favoriet romige bananentaart.  


Kenmerken

Kenmerken van: Boordevol groenten

Titel
Boordevol groenten

ISBN
9789021577524

Prijs
29,99

Auteur
Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan

Uitgeverij
Kosmos Uitgevers