Borreltijd!

Je zou zo maar wensen, bij het doorbladeren van dit kookboek, dat er restaurants verschijnen, die puur en alleen aangeklede borrels serveren. En dat auteur Susan Aretz dan adviseert! Voorlopig halen we inspiratie uit haar nieuwe kookboek ‘Borreltijd’

Auteur Susan Aretz
Prijs €20,99
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Het was dochter Meike die bedacht dat haar mama Susan, na haar kookboeken “Wat eten we vandaag” en “Wat lunchen we vandaag” nu toch echt een borrelboek moest gaan schrijven. Immers: borrelen is voor het gezin een way of life en houdt meer in dan een toastje brie. Het resultaat is een inspirerend en vrolijk makend kookboek met meer dan 70 recepten voor de meest uiteenlopende borrelhapjes, die onderverdeeld zijn in twaalf soorten borrelplanken. Op thema, stad of type hapje of op basis van wat je erbij drinkt. Elke borrelplank bevat minstens vijf bij elkaar passende hapjes met suggesties wat je erbij kunt drinken. Dat varieert van een mooie wijn, tot een lekker biertje, een cocktail of – zoals bij de borrelplank uit Tel Aviv – arak. Susan geeft naast recepturen ook tal van praktische tips. En hoe leuk, ook collega kookboekauteurs als Janny van der Heijden, Yvette van Boven, Mathijs Vrieze en Hidde de Brabander geven hun favoriete borrelhap prijs, net als chef-kok Alex Haupt van 101 gowrie in Amsterdam, bevriend met Susan.

Redactie kon bijna niet kiezen wat het eerste te gaan maken maar koos ten slotte voor pasteitjes met gorgonzola en peer van de champagne-borrelplank. En deze hartige one bite pasteitjes waren in ommezien van de borrelplank verdwenen! Overigens, precies zoals Janny van der Heiden op de achterflap stelt: de hapjes zijn ook zonder borrel niet te versmaden.


Kenmerken

Kenmerken van: Borreltijd!

Titel
Borreltijd!

ISBN
9789046825853

Prijs
20,99

Auteur
Susan Aretz

Uitgeverij
Uitgeverij Nieuw Amsterdam