Brits bakboek

Dit boek is een aanrader voor iedereen die houdt van de authentieke tradities van dit bak-land.

Auteur Regula Ysewijn
Prijs €31,99
Redactie Lekker
Samenvatting

De onderwerpen zijn natuurlijk wat je ervan kunt verwachten; de pastries, de sweet tarts, de savoury pies, de scones... En meer! Met heerlijke foto’s en de onmisbare tips om het deeg net even dat beetje luchtigheid te geven of je baksels net wat knapperiger, kleveriger of kruidiger te maken. De verhalen achter de recepturen zijn ook om te smullen, zoals het verhaal achter het recept voor de vermaarde Sally Lunns. Het werd ingemetseld achter het fornuis van de originele bakery in Bath uit de 18de eeuw, gevonden. Of de Brighton Rock Cakes die geserveerd worden in literaire klassiekers als Harry potter and the Philosopher’s Stone, en meerdere romans van Agatha Christie.

Regula Ysewijn is bekend als jurylid van de Vlaamse Bake-Off en onderscheidt zich doordat ze haar passie voor bakken aanvult met gedegen historisch onderzoek. Haar liefde voor Groot-Brittannië springt van elke pagina en maakt dit boek persoonlijk, warmnostalgisch en ronduit scrumptious. More, please!

scheltema

Elke maand geeft de Amsterdamse boekhandel Scheltema een kookboekentip. Brits bakboek is de favoriet van de boekenverkopers van deze maand.


Kenmerken

Kenmerken van: Brits bakboek

Titel
Brits bakboek

ISBN
9789048846894

Prijs
31,99

Auteur
Regula Ysewijn

Uitgeverij
Carrera