Broodjes uit eigen oven – Zoet & Hartig

Dat er eindeloos veel variaties zijn als het aankomt op broodbakken bewijst Levine van Doorne wel met haar inmiddels derde boek: Broodjes uit eigen oven. Met haar ambachtelijke recepten kan iedereen zelf de heerlijkste broodjes bakken.

Auteur Levine van Doorne
Prijs €19,99
Eline Nijeboer
Samenvatting

Levine van Doorne heeft jarenlange ervaring met broodbakken en dit laat ze niet alleen zien met haar blog, maar ook in haar inmiddels derde kookboek:Broodjes uit eigen oven. Het boek staat bomvol verrassende broodrecepten en is zeer gevarieerd, van zoete tot hartige verwenbroodjes. Het boek begint met duidelijke hoofdstukken waar de bakbenodigdheden en tips voor bij de recepten worden gegeven zoals afwegen, het vormen en rijzen van het deeg tot het bakken en bewaren van broodjes. Deze extra informatie maakt het boek toegankelijk voor beginners en voor de gevorderde bakker, maar dan is het wel aan te raden om van tevoren deze eerste hoofdstukken te lezen en natuurlijk te oefenen. Zoals van Doorne zelf ook aangeeft ‘breien, bierbrouwen, kleding maken, en autorijden leer je tenslotte ook niet in één dag, en ook niet in één week’. Het ware ambacht van broodbakken blijft dan ook goed gekoesterd in dit boek.

De redactie van Lekker heeft het boek in het weekend mee naar huis genomen, ingrediënten voor de chocoladekoffiebroodjes ingeslagen en het bakken kon beginnen. Voor de redactie dan ook een meer dan geslaagd recept. Vergeet niet genoeg tijd in te plannen bij het maken van dit recept voor het rijzen van het deeg, maar dit is het meer dan waard.


Kenmerken

Kenmerken van: Broodjes uit eigen oven – Zoet & Hartig

Titel
Broodjes uit eigen oven – Zoet & Hartig

ISBN
9789462502116

Prijs
19,99

Auteur
Levine van Doorne

Uitgeverij
Forte Culinair