Cambodja

Tussen culinaire grootmachten Thailand en Vietnam ligt Cambodja – maar bepaald niet verscholen. Frank Alberti laat in zijn kookboek Cambodja zien dat dit Aziatische land naast een rijke geschiedenis en cultuur ook een geweldige keuken heeft.

Auteur Frank Alberti
Prijs €29,99
Sophie Bous
Samenvatting

Soep van bittermeloen, kroeungpasta, amokcurry… Het eerste Nederlandse kookboek over Cambodja staat vol met gerechten die veel thuiskoks misschien nog nooit hebben gehoord. Maar daar komt snel verandering in, want het werk nodigt uit om de plaatselijke toko leeg te kopen en met Frank Alberti op een culinaire ontdekkingstocht te gaan. De Cambodjaanse keuken blijkt zo smaakvol als het land kleurrijk.

De veelzijdige recepten Cambodja zijn opgedeeld in de verschillende stops van zijn reis – het platteland, de kust, de bergen, maar ook de grote steden Phnom Penh en Siem Reap (inclusief overzichtelijke kaart). Overal stelt Alberti de lezer voor aan de verschillende mensen die hij er ontmoet. Via hen leerde hij de Cambodjaanse gerechten die zijn werk sieren – sommige authentiek en generaties lang doorgegeven, andere zelfbedacht of in een modern jasje gestoken. Zoals de goedlachse Map, die op een markt in Siem Reap baguettes maakt; een overblijfsel van de Franse kolonisatie. Alberti’s prachtige foto’s en beeldende verhalen over de geschiedenis en het nu brengen het land helemaal tot leven. De thuisblijver waant zich met zelfgemaakte Khmer-viskoekjes, geserveerd met limoen-chilipeper dipsaus, of pittige eend met kroeung en handenvol smaakvolle kruiden voor even in Cambodja.


Kenmerken

Kenmerken van: Cambodja

Titel
Cambodja

ISBN
9789045217741

Prijs
29,99

Auteur
Frank Alberti

Uitgeverij
Karakter Uitgevers B.V.