Chef Toub - Lekker Arabisch

Chef Toub: Lekker Arabisch van Mounir Toub is het kookboek vol moderne Arabische gerechten voor iedereen waarmee je elke dag gezond kunt koken.

Auteur Mounir Toub
Prijs €24,99
Redactie Lekker
Samenvatting

Mounir Toub is bekend tv-programma’s, waar hij een kijkje in de Arabische keuken geeft. Het is zijn passie om jong kooktalent te inspireren, dat doet hij onder andere door les te geven aan jongeren. Ook met zijn kookboeken weet hij menig thuis-kok te inspireren. 

Mounir neemt je in zijn nieuwste boek mee naar de rijke en veelzijdige Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. In Chef Toub: Lekker Arabisch staat koken en eten met heel veel liefde en plezier centraal. Ontdek zelf hoe gezond en overrompelend de Arabische keuken is en dat het bereiden van de gerechten uit deze keuken ook makkelijk kan zijn. 

Het kookboek bevat naast makkelijke gerechten ook gerechten om helemaal mee uit te pakken. Geniet bijvoorbeeld van gepofte aubergine met diverse toppings of laat je verrassen door een oer Hollands product verrijkt met Arabische smaak zoals een couscous- of de taboulehkroket. Zin om uit te pakken? Ga dan eens aan de slag met het recept voor een feestelijke kipbastilla, een typisch Marokkaans koningsmaal dat men vroeger bereidde met duif in plaats van kip. 

Ook aan de dranken is gedacht en je vindt een scala aan recepten voor heerlijke cocktails tot smoothies (de avocado-dadel smoothie is een regelrechte hit) en verrassende ijstheerecepten die hij in samenwerking met theesommelier Kasia Vermaire ontwikkelde. Allemaal dranken die complementair zijn aan de gerechten. 

Daarnaast biedt het boek ook handige tips voor onder andere het inleggen van groente of alternatieve gezonde varianten van ingrediënten op de beschreven recepturen. De Arabische keuken is veelzijdig, verrukkelijk en verrassend en dat laten de 88 met zorg geselecteerde recepten duidelijk zien.

Kijk hier voor het recept voor tabouleh


Kenmerken

Kenmerken van: Chef Toub - Lekker Arabisch

Titel
Chef Toub - Lekker Arabisch

ISBN
9789021575940

Prijs
24,99

Auteur
Mounir Toub

Uitgeverij
Kosmos Uitgevers