Chinese-ish

Ze zijn geboren in China, maar groeiden op in Australië. Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu mixten Chinese tradities met de authentiek Australische keuken, voegden daar eigen smaak en creativiteit aan toe en maakten samen een kookboek.

Auteur Rosheen Kaul & Joanna Hu
Prijs €23,50
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

‘Een niet zo klassiek kookboek’, zo noemen Rosheen Kaul en Joanna Hu hun lijvige werk. En dat klopt als een bus. Beide hebben een schat aan culinaire ervaring opgedaan door alle verschillende culturen die hun families kenmerken. De Indonesische opa van Rosheen bevoer als ingenieur zelfs Nederlandse schepen dus kwamen er op de Chinees-Australische tafel ook Nederlandse klassiekers voorbij. Het kenmerkt dit toffe kookboek. De recepten zijn momentopnames van hun ‘reis’ als jong-Aziatische Australiërs, hun weg zoekend in de westerse wereld. Met respect voor tradities en klassieke recepten van beider families, maar tegelijkertijd modern, onconventioneel, eigenzinnig, verleidelijk en oprecht verfrissend. De rode draad in het boek vormt de levensbeschrijving van Rosheen en Joanna. Hoe het is om tussen verschillende culturen te leven en daar je eigen schwung aan te geven. De recepten van Rosheen zijn een samensmelting van identiteiten met de beste noedelgerechten, klassieke en minder klassieke Chinese hoofdgerechten en zelfs Szechuan-Australische worstjes van de barbecue. Buiten dat veel tips, tijdbesparende trucs en handige adviezen. Joanna heeft er prachtige illustraties bij gemaakt waardoor dit kookboek meer dan een echte must have is. Redactie maakte gevulde omelet (voor 1 persoon) met garnalen, shiitakes en taugé en smikkelde van gesmoorde kip met gember, een troostrijk recept van de moeder van Rosheen dat binnen een kwartiertje op tafel staat. Kijk, daar houden wij van.


Kenmerken

Kenmerken van: Chinese-ish

Titel
Chinese-ish

ISBN
9789461432810

Prijs
23,50

Auteur
Rosheen Kaul & Joanna Hu

Uitgeverij
Good Cook