Chocolaterie

Een van de favoriete ingrediënten van Meester Patissier Hidde de Brabander is chocolade. Niet heel verwonderlijk dus, dat hij daar met gemak een boek vol inspiratie over heeft geschreven. Het resultaat “Chocolaterie” mag er zijn.

Auteur Hidde de Brabander
Prijs €39,99
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Driesterrenchefs Cees Helder en Jonnie Boer laten er geen twijfel over bestaan: dit informatieve kookboek “Chocolaterie” van Hidde de Brabander is een inspiratiebron voor aankomende chefs en professionals, maar ook voor de serieuze thuisbakker, die alles over chocolade wil weten en leren. Hidde, die eerder het omvangrijke kookboek “Patisserie” schreef, geeft in het vuistdikke “Chocolaterie” diepgaande kennis over de grondstof van chocolade, cacao, en vertelt over de geschiedenis, herkomst en varianten. Maar ook de praktijk komt aan bod. Van het op temperatuur brengen van chocolade, je eigen bean-to-bar chocolade maken tot werkelijk grootse decorstukken en diverse bereidingsgroepen. Je proeft Hidde’s liefde voor chocolade in elke regel van het boek, dat een regelrecht naslagwerk is.

Toegegeven, de redactie van Lekker is dol op chocolade, maar eerder van het opsnoepen ervan dan alle kennis erover. Daar komt met dit boek verandering in! Het boek staat boordevol informatie, is zeer prettig leesbaar en maakt nieuwsgierig naar het product. En dat niet alleen: de inspiratierecepten – heel appetijtelijk gefotografeerd – begeleid door bereidingstechnieken en praktische tips, zijn misschien niet allemaal eenvoudig te bereiden, maar geven wel groots resultaat. Redactie maakte “fondue au chocolat maison” en doopte er, heel simpel, plakjes banaan en peer in. Chapeau!


Kenmerken

Kenmerken van: Chocolaterie

Titel
Chocolaterie

ISBN
9789021572574

Prijs
39,99

Auteur
Hidde de Brabander

Uitgeverij
Kosmos Uitgevers