Curry’s

Een kookboek vol met curry’s van over de hele wereld. In maar liefst 50 recepten kun je proeven van eindeloze variaties voor vlees-, vis én groenteliefhebbers.

Auteur Sophie Matthys
Prijs €19,99
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Curry, of kerrie, is in feite een samenstelling van verschillende kruiden en specerijen. De naam ‘kerrie’ is afkomstig van ‘kari’, dat in het Tamil (een Zuid-Indiase taal) saus betekent. En dan zijn we meteen bij de oorsprong van curry: Azië.

In India, maar ook Thailand, Vietnam, Maleisië en ver daarbuiten worden de heerlijkste stoofgerechten (curry’s) bereid op basis van dit kruiden-en specerijenmengsel. Van pittige vleesstoofpotten tot lichtere gerechten met groenten en alles wat daartussen zit. Het kookboek laat je kennismaken met bekendere gerechten als massaman curry met kip uit Thailand, maar ook minder bekende stoofpoten als Indiase curry van verse kaas en doperwtjes. Ook leuk: het kookboek geeft basisrecepten voor rode-, gele-, groene-, massaman- en penang currypasta en bijgerechten als chapati’s (flatbread), lassi (frisse yoghurtdrank) en mango pickles.

Redactie maakte rode curry van geroosterde bloemkool, pompoen en wortel. Aanrader!


Kenmerken

Kenmerken van: Curry’s

Titel
Curry’s

ISBN
9789022336496

Prijs
19,99

Auteur
Sophie Matthys

Uitgeverij
Uitgeverij Manteau