De Thaise keuken - Van Boo Raan

Het Thaise restaurant Boo Raan in het Belgische Knokke-Heist ontving dit jaar haar eerste ster. En nu is daar een kookboek bomvol sharing gerechten van eigenaresse en chef Dokkoon Kapueak. Dat maakt nieuwsgierig.

Auteur Boo Raan
Prijs €29,99
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Het team van restaurant Boo Raan, dat in 2016 haar deuren opende, bestaat uit vijf vrouwen die allen afkomstig zijn uit het noordoosten van Thailand. In de open keuken van chef Dokkoon Kapueak worden traditionele gerechten bereid waarbij geen enkele concessie wordt gedaan aan smaak en originaliteit. Dokkoon leerde koken van haar oma bij wie ze woonde terwijl haar ouders elders aan het werk waren. Oma was erg ‘boo raan’ ofwel traditioneel en dat kreeg Dokkoon met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. De pittige keuken uit het Land van de Glimlach blijft zij trouw, ook al woont en werkt Dokkoon inmiddels alweer een aantal jaar in België. En dat heeft haar beslist geen windeieren gelegd want behalve een Michelinster kreeg zij ook het predicaat ‘beste Thaise restaurant in de Benelux’. Het kookboek geeft tal van informatie over de verfijnde Thaise keuken die een mooi evenwicht biedt tussen de smaken zuur, zout, zoet, pikant en bitter. En de recepten? Daar kunnen we kort over zijn: die wil je echt allemaal maken. Alleen al door het zien van de foto’s. Redactie bereidde Tom Yam Khung, een pikante soep met chili, citroengras, galanga, koriander, champignons en scampi. Letterlijk niks meer aan toe te voegen! 


Kenmerken

Kenmerken van: De Thaise keuken - Van Boo Raan

Titel
De Thaise keuken - Van Boo Raan

ISBN
9789401479226

Prijs
29,99

Auteur
Boo Raan

Uitgeverij
Lannoo