De wijnboer – Verhalen en recepten rond het vuur

Laat je meenemen op een wijnreis naar prachtige wijngaarden in Europa, met het boek ‘de wijnboer’. Door de mooie verhalen en prachtige fotografie is het alsof je erbij bent en kan je het knetterende open vuur, waar op gekookt wordt, bijna ruiken.

Auteur Olle Swets, Charlotte Marres
Prijs €29,99
Redactie Lekker
Samenvatting

De wijnboer – Verhalen en recepten rond het vuur, een boek vol verhalen over wijn en eten, maar ook over mensen. Achter de wijnen zitten namelijk verhalen van makers die wijnimporteur Olle Swets en fotografe Charlotte Marres wilden vertellen. Dit deden zij door te reizen langs deze ondernemers in Italië, Frankijk, Spanje en Duitsland met hun zelfontworpen draagbare keukentje, waarmee zij op open vuur in de gaarden kookten. Vuur is een verbindende factor waarbij de beste verhalen loskomen. 

De recepten zijn gebaseerd op wijn van de wijnmakers die steeds de basis vormde van hetgeen dat Swets en Marres zouden gaan koken in de gaard. Alle recepten zijn geïnspireerd op de familierecepten van de wijnmakers, die vaak met het stel meekookten. Van calçots met romesco tot zeebaars met geroosterdebloemkool en bloedsinaasappel, de gerechten zijn allemaal bereid op open vuur. Maar wees gerust; ze zijn heel goed te maken op een fornuis of barbecue.  

We wanen ons helemaal in een Italiaanse, Franse, Spaanse of Duitse wijngaard en stellen ons voor hoe het zou zijn om daar te genieten van een van deze heerlijke gerechten. Het boek is niet alleen prachtig en gevuld met heerlijke recepten, het heeft ook nog eens een zeer praktisch gedeelte. Het vertelt hoe je een open vuur maakt, op welke omstandigheden je daarbij moet letten, welke kookbenodigdheden je moet hebben en over welke gereedschappen je moet beschikken. Kortom, alle elementen om deze culinaire beleving zelf te kunnen ervaren. 


Kenmerken

Kenmerken van: De wijnboer – Verhalen en recepten rond het vuur

Titel
De wijnboer – Verhalen en recepten rond het vuur

ISBN
978 90 388 090 76

Prijs
29,99

Auteur
Olle Swets, Charlotte Marres

Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar, Singel Uitgeverijen