De Wijngids

Drie Nederlandse Masters of Wine hebben 400 beste wijnen onder 25 euro geselecteerd voor deze wijngids. Blind geproefd, dus onafhankelijk, met een ruim aanbod vanaf 5 euro.

Auteur Cees van Casteren
Prijs €24,99
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

In De Wijngids van Master of Wine Cees van Casteren MW, vinden wijnliefhebbers en -connaisseurs fijne wijnen voor een dagelijks glas, maar ook passende wijnen voor bij het diner of een memorabel moment. De wijnen zijn verkrijgbaar bij de onafhankelijke wijnspeciaalzaak, de supermarkt en online wijnhandel.

Naast Cees van Casteren bogen Master of Wine Frank Smulders MW en Master of Wine Job de Swart MW (de enige drie Masters of Wine die Nederland rijk is) zich afgelopen zomer over ruim 2200 wijnen, die blind geproefd werden in het College Hotel in Amsterdam. De beste 400 zijn opgenomen in dit fraaie boekwerk. De wijnen staan gerangschikt op categorie (bubbels, wit, rosé, rood en zoet) en alfabetisch per land. 

De twee belangrijkste ijkpunten van elke beoordeling zijn het rapportcijfer en het bedrag dat de deskundige wijnproever de wijn waard vond. Dat bedrag wordt vergeleken met de winkelprijs die tot minstens april 2020 ongewijzigd blijft. Elke wijn krijgt interessante informatie en tevens wordt aangegeven waar de wijn te koop is. Er staan bovendien handige lijstjes in met ‘beste kopen’.

Met de feestdagen in aantocht is dit boek voor de wijnliefhebber een heel fijn cadeau om te krijgen. En weet je een wijnliefhebber? Die maak je absoluut blij met De Wijngids. 

Santé!


Kenmerken

Kenmerken van: De Wijngids

Titel
De Wijngids

ISBN
9789021573465

Prijs
24,99

Auteur
Cees van Casteren

Uitgeverij
Kosmos Uitgevers