Energy & Vegan

Alexander Gershberg laat met Energy & Vegan zien dat voeding meer is dan alleen voeding. Waar men vaak geïnteresseerd is in calorieën of eiwitgehaltes laat hij zien dat er nog een onderbelichte dimensie van eten is, namelijk macrobiotiek.

Auteur Alexander Gershberg
Prijs €29,99
Redactie Lekker
Samenvatting

Het uitgangspunt van Energy & Vegan is het effect van eten op het energieniveau en mentale gevoelens. De recepten zijn gebaseerd op de werking van yin en yang, wat uitgebreid wordt toegelicht in de inleiding van het boek. Naast de verassende recepten is het boek dus ook zeer informerend over het behalen van verschillende soorten energie uit voeding. Yin en yang worden in dit boek gekoppeld aan de elementen vuur (oppeppend), boom (licht), aarde (ontspannend), water (diep) en metaal (krachtig). Zo kun je bijvoorbeeld voor meer yang in je energieniveau zorgen door meer groenten te eten die onder de grond bloeien, en meer yin door groene bladgroentes te verwerken in een maaltijd. Dit klinkt misschien allemaal een beetje ingewikkeld, maar dit wordt allemaal duidelijk uitgelegd.

Energy & Vegan is ingedeeld op basis van deze vijf elementen. Maar welke hoofdstukken zijn dan relevant voor jou? Daar wordt antwoord op gegeven aan de hand van een handige tabel in de inleiding. Het enige wat jij moet doen is antwoord geven op de vraag: hoe staat het met je energieniveau? Vervolgens laat de tabel zien welke hoofdstukken ervoor zorgen dat er weer balans komt in je energie.

In de recepten worden geen vleesvervangers gebruikt en wordt er enkel gebruik gemaakt van pure ingrediënten die vegan zijn. Ben je nog niet helemaal thuis in de minder bekende ingrediënten? Achter in het boek staan deze ingrediënten uitgelegd en wordt er aangegeven waar je ze kunt krijgen.

Op de redactie waren we na alle informatie erg benieuwd naar de recepten. We begonnen dan ook met het recept van ‘Frisse lentebouillon met Chinese kool’ uit het hoofdstuk Licht. Zoals de naam van het recept al doet vermoeden misschien geschikter voor de lente, maar toch een aanrader.


Kenmerken

Kenmerken van: Energy & Vegan

Titel
Energy & Vegan

ISBN
9789045217963

Prijs
29,99

Auteur
Alexander Gershberg

Uitgeverij
Karkater Uitgevers B.V.