Gewoon Vegan - Snel, simpel, voor elke dag, voor elk gezin

Gewoon vegan is een toegankelijk, vermakelijk en vrolijk vormgegeven kookboek van Alexandra Penrhyn Lowe. Ze deelt ruim 100 plantaardige recepten voor het hele gezin en voor elk budget zonder daarvoor eerst tientallen winkels af te moeten gaan.

Auteur Alexandra Penrhyn Lowe
Prijs €20,99
Redactie Lekker
Samenvatting

De in Amsterdam woonachtige Alexandra Penrhyn Lowe kookt al jaren vegan met veel passie. Ze houdt niet van ingewikkelde recepten of recepten met dure ingrediënten, maar kookt vooral lekker én voedzaam, en in dit geval veganistisch. Uitspraken als: ‘Ik gebruik tomaten uit blik vanwege tijdgebrek’, maken het boek herkenbaar voor de thuiskok die elke dag vegan wil koken, soms zelfs met gezin, maar dat ook graag snel en simpel wil kunnen inpassen binnen het drukke (gezins)leven. 

Ontbijt met een ‘dirty smoothiebowl’ met bessen en spinazie die daardoor een beetje bruinig wordt. Heerlijk wanneer je het beestje gewoon bij de naam noemt. Lunch met een overheerlijke salade vergezeld met zelfgemaakte friet, toch nog een soort van gezond. In dit kookboek vind je ook leuke weetjes en handige tips voor de wat gewaagdere groentes als bijvoorbeeld de artisjok. Alexandra laat zien dat artisjokken niet eng zijn om klaar te maken een geeft je een duwtje in de rug om er zelfs een lekkere snack van te maken. Het boek vervolgt met recepturen voor verse loempia’s met grotere (tio) rijstvellen zodat er voldoende vulling in past. Tot haar feestelijke 3-3-3 couscoussalade (een van onze favorieten) met daarin, de naam zegt het al, 3 soorten kruiden, 3 soorten zaden of noten en 3 soorten gedroogde vruchten. Hiermee maak je in een handomdraai de sier. Leuk voor thuis maar ook als je gast bent op een dinnerparty. Verder biedt het boek volop recepturen voor lekkere en voedzame soepen en sluit het af met een scala zoetigheid waarmee Alexandra veganistisch bakken definitief uit het verdomhoekje haalt, met als aftrap hét recept voor geweldig bananenbrood dat je in 1 kom kunt maken. 

Na het lezen van dit boek overweeg je als vanzelf een dagje of misschien zelfs meerdere dagen minder vlees te eten. De overstap naar vegetarisch of vegan eten blijkt met de recepten uit dit boek helemaal niet zo eng, ingewikkeld of duur als dat het soms lijkt. 


Kenmerken

Kenmerken van: Gewoon Vegan - Snel, simpel, voor elke dag, voor elk gezin

Titel
Gewoon Vegan - Snel, simpel, voor elke dag, voor elk gezin

ISBN
9789000360598

Prijs
20,99

Auteur
Alexandra Penrhyn Lowe

Uitgeverij
Uitgevrij Spectrum