Gezond zondigen en hartig genieten - De plantaardige keuken van Tartelies

Plantaardig koken met veel smaak: dat is waar het in dit boek over gaat. Gezond zondigen en hartig genieten bundelt meer dan 50 plantaardige recepten van Tartelies, de zaak van Annelies van Mol, voor grote en kleine honger.

Auteur Tartelies - Annelies van Mol
Prijs €25,00
Redactie Lekker
Samenvatting

Annelies van Mol – bekend van de keuken van Tartelies – heeft zelf gemerkt hoe het veranderen van je eetpatroon, door het schrappen van onder andere tarwe en geraffineerde suikers meer energie geeft. Haar inspirerende verhaal laat zien hoe ze van levenslange medicatie afkwam. Hoe? Ze eet geen dieren en niets wat uit een dier komt. Maar eten moet voor haar een wel een feestje blijven. Ze hecht waarde aan het fijne gevoel van comfortfood en wil zeker geen konijnenvoer bieden. Plantaardig eten saai? Dit kookboek bewijst het tegendeel.

Haar kookwaarden zijn puur, gezond en smaakvol. Van een aftrap met basisrecepten voor onder andere vegan bechamelsaus kom je terecht in het eerste hoofdstuk, gericht op kleine honger. Je vindt hier onder andere recepten voor spruitjes met appel, vegan bacon met geroosterde spruitjes in plaats van gekookte. Dat maakt zelfs de grootste spruitjeshater fan! Vervolgens komt ook de grote honger aan bod. Van paarse rijst met avocado en pinda tot sobanoedels (gemaakt van boekweit) met tofoe en pindasaus.

Last but not least is er volop aandacht voor plantaardige dessertjes voor de zoete honger, want enkel fruit als dessert was haar te eentonig. En daarom mogen de beroemde de lekkerste plantaardige taarten uit haar eigen zaak Tartelies niet ontbreken. Denk aan afsluiters als chocoladetaart met kokosbodem. En als zomerse tip? IJsjes van overrijp fruit. Heerlijk voor de warme dagen die in ons vooruitzicht liggen. Het boek is clean en helder gefotografeerd, net zoals de visie van Annelies. Vegan eten blijft met haar recepten een feestje. Annelies probeert niet de wereld te overtuigen van vegan eten maar hoop oprecht dat meer mensen het een kans willen geven vanuit zichzelf. Opdat we zullen terugkeren naar een meer natuurlijke manier van eten. Ze geeft handvaten om je beter en gezonder te voelen zonder belerend te zijn. Wij zeggen; Gezond zondigen en hartig genieten geeft hier een eerlijke aanzet toe.

Kijk hier voor het recept lasagne met gerookte wortel en groene groenten!


Kenmerken

Kenmerken van: Gezond zondigen en hartig genieten - De plantaardige keuken van Tartelies

Titel
Gezond zondigen en hartig genieten - De plantaardige keuken van Tartelies

ISBN
978 94 6383 164 2

Prijs
25,00

Auteur
Tartelies - Annelies van Mol

Uitgeverij
Van Halewyck