Hemels koken - Van de chef-kok van Yotam Ottolenghi

Nicole Pisani, was jarenlang chef-kok bij NOPI in Londen, een van de restaurants van Yotam Ottolenghi. Na haar kookboek Hemelse soepen is daar nu Hemels koken waarin Pisano haar brede en internationale culinaire ervaring deelt.

Auteur Nicole Pisani
Prijs €25,95
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Na jarenlang gewerkt te hebben op het hoogste niveau in de restaurantwereld, is Nicole Pisani inmiddels werkzaam als kookdocent op een basisschool in Oost-Londen. Zij wilde graag haar ervaringen delen en geniet van het enthousiasme van de kinderen. Voor de volwassen leergierigen op kookgebied is daar nu Hemels koken waarin Pisani, afkomstig uit Malta, kookt met meer en minder bekende ingrediënten. Dat heeft uitgemond in uiteenlopende recepten die je misschien niet elke dag op tafel zet, maar een bron van inspiratie bieden. Boter (de spijs van de goden), botten (de essentie van alles) en zout (een ondergewaardeerd product) zijn volgens haar basiselementen om te komen tot een optimaal smaakresultaat. De lezer wordt meegenomen in een wereld van bijzondere ontbijten, allerlei vormen van salades, lekkere lunches, rauwe, gerookte, gefermenteerde en gepekelde gerechten, talloze ideeën voor eten ‘aan het einde van de dag’ en elegante feestmaaltijden. Desserts besluiten het vuistdikke kookboek, dat voorzien is van aantrekkelijke fotografie en een transparante manier van schrijven. 

Het in feta gemarineerde piepkuiken van de barbecue is echt een must, maar dat geldt ook voor de sorbet van gemberbier en appeljam. Een origineel kookboek waaruit veel creativiteit te koken valt.


Kenmerken

Kenmerken van: Hemels koken - Van de chef-kok van Yotam Ottolenghi

Titel
Hemels koken - Van de chef-kok van Yotam Ottolenghi

ISBN
9789461432315

Prijs
25,95

Auteur
Nicole Pisani

Uitgeverij
Good Cook