Het Groenteboekje

Koken met groente als uitgangspunt. Zo’n kookboek wil je hebben, want zeer inspirerend. In het Groenteboekje staan maar liefst 65 gerechten met groente en fruit: gekookt, gebakken, gehusseld, geroosterd, geperst, gefrituurd, gefermenteerd en gestoomd

Auteur Nadia Zerouali en Samuel Levi
Prijs €22,50
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Nadia Zerouali en Samuel Levi, onder andere betrokken bij het opzetten van de Youth Food Movement (tegenwoordig Slow Food Youth Network), hebben in samenwerking met OXFAM Novib een kookboek samengesteld, met groenten en fruit in de hoofdrol. Ze hebben er bewust voor gekozen geen vlees of vis aan de gerechten toe te voegen omdat deze al vol en compleet van smaak zijn maar wie wil, combineert ze met een goed stukje vlees of vis.  Er wordt zo veel als mogelijk gebruikgemaakt van seizoensproducten maar Nadia en Samuel schuwen de groenten en fruitsoorten van ver niet. Zij willen de lezer ook laten kennismaken met de smaken van de wereld en geen grenzen sluiten voor producten van ver. Daarnaast maken zij er een sport van om niks weg te gooien maar alle onderdelen van de groenten en fruitsoorten te gebruiken. Het Groenteboekje is opgedeeld in bereidingstechnieken en werkelijk élk gerecht ziet er watertandend lekker uit. Compliment voor fotografe Saskia van Osnabrugge. Redactie is gek op husselen en kiest uit betreffend hoofdstuk gehusselde wortel met geblakerde en gekonfijte citroen, knoflook en hete isot (= gedroogde Turkse) peper bomvol verse kruiden als koriander en oregano. En ja! Verrukkelijk om zo te eten, maar wij bakten er een mootje zalm bij. Lekker!


Kenmerken

Kenmerken van: Het Groenteboekje

Titel
Het Groenteboekje

ISBN
9789038807928

Prijs
22,50

Auteur
Nadia Zerouali en Samuel Levi

Uitgeverij
Uitgever Nijgh Cuisine