Het Nederlandse StripKookboek

Dat er in de keuken genoeg ruimte is voor wat humor en creativiteit bewijst Het Nederlandse StripKookboek. Chef-kok en stripliefhebber Leon Verhoeven combineert zijn twee grootste interesses in dit boek.

Auteur Leon Verhoeven
Prijs €24,95
Redactie Lekker
Samenvatting

In Het Nederlandse StripKookboek bundelen drieënvijftig toptekenaars hun krachten voor het illustreren van achtenvijftig gerechten. Dit zijn niet zomaar wat illustraties aangezien vele strips de redactie mee terugnamen in de tijd bij het zien van stripfiguren uit bekende stripboeken en magazines zoals Suus en Sas, Boes en Sjors en Sjimmie. Het kookboek gaat zeker gepaard met goed doordachte humor. Zo kook je met Daan Jippes, tekenaar van Donald Duck, de Eendenborst met limoncello. 

Uiteraard gaat dit kookboek verder dan enkel goed geïllustreerde stripfiguren. Het is immers een kookboek. In het boek staan recepten die makkelijk te bereiden zijn, zeer smaakvol en vooral voor iedereen. De ingrediënten die gebruikt worden in de recepten zijn namelijk in de plaatselijke supermarken te halen. Op de redactie van Lekker begrijpen we dan ook wel dat dit humoristische, goed geïllustreerde en laagdrempelige kookboek als warme broodjes over de toonbank gaat.  


Kenmerken

Kenmerken van: Het Nederlandse StripKookboek

Titel
Het Nederlandse StripKookboek

ISBN
9789492840493

Prijs
24,95

Auteur
Leon Verhoeven

Uitgeverij
Uitgeverij Personalia