Hoe kweek je je eigen maaltijd, zonder je huis te verlaten

Gezien niet iedereen de luxe heeft om over een tuin te beschikken bedacht Claire Ratinon de manier om met minimale ruimte te genieten van een zaadje dat uitgroeit tot een plant en uiteindelijk op je bord belandt.

Auteur Claire Ratinon
Prijs €15,50
Redactie Lekker
Samenvatting

Een aubergine, tomaat, boon of radijs kweken op je eigen balkon of terras? Smullen van eigen gekweekte aardappelen, bietjes of courgette? Of liever zelfgekweekte kruiden gebruiken om je gerecht af te maken? Je wilt dit, maar hebt geen tuin? Geen nood, Claire Ratinon schiet te hulp. Als je wilt kan je overal planten kweken is haar credo, zelfs zonder tuin, maar met potteelt op je balkon of in de vensterbank. Er is geen reden meer om het niet eens te proberen. 

Het boek beschrijft stap voor stap wat een plant nodig heeft en ondertussen leer je te genieten van het proces, wat zelfs ontspannen werkt, waardoor je het eindresultaat van wat je hebt gekweekt nog meer waardeert. Zo leer je op een toegankelijke manier verbonden te zijn met de natuur en qua teelt te leven met de seizoenen. Praktische zaken als hoeveel gezicht kan je balkon dragen, hoeveel tijd heb je te besteden (en voor een kweekproduct over), wil je herkenbare groenten of vruchten proberen of kweek je liever iets buiten je comfort zone waardoor je wordt verrast. Maar ook praktische zaken om een je balkon bijvoorbeeld in te delen komen aan bod waardoor je zowel optimaal gebruik maakt van de ruimte als haar mogelijkheden om uiteindelijk een zo groot mogelijk resultaat qua kweek te behalen. En dan kom je erachter dat je met weinig middelen groots resultaat kunt behalen. Van zaailingen in potten zetten, ze water geven, voeden en opbinden, maar ook het beschermen tegen plagen zoals slakken, de aardsvijand van iedere tuinier (een schoteltje met een mengsel van instant gist, bier, suiker en water schijnt te helpen) komen aan bod. En wist je dat je wanneer je jonge zaailingen af en toe zachtjes streelt, ze gewend raken aan het beuken van de regen en wind op je balkon? 

Kortom; een boek voor avonturiers met groene vingers, maar weinig ruimte en die zich daar helemaal niks van aantrekken. Tip van Claire: sla is een goede soort om je eetbare avontuur mee te beginnen. Heb je dat onder de knie dan lonken vast al snel de eetbare cressen, bloemen of paddenstoelen. Met dit boek krijg je de smaak vast gauw te pakken.


Kenmerken

Kenmerken van: Hoe kweek je je eigen maaltijd, zonder je huis te verlaten

Titel
Hoe kweek je je eigen maaltijd, zonder je huis te verlaten

ISBN
9789492938411

Prijs
15,50

Auteur
Claire Ratinon

Uitgeverij
Laurence King Publishing