Italië Mijn verhalen en recepten

Een lees-, kook- en reisboek om helemaal in te verdwijnen. Dat is in een notendop de omschrijving van 'Italië, mijn verhalen en recepten' van culinair- en wijnjournalist Onno Kleyn.

Auteur Onno Kleyn
Prijs €32,50
Redactie Lekker
Samenvatting

Ruim 400 pagina’s lang neemt Kleyn je mee op reis door het land, waar zijn liefde voor mooi eten en drinken zich verdiepte. Daar besloot hij te stoppen met zijn studie klassieke zang, om het pad van schrijver over eten en drinken te gaan bewandelen. Dat is goed gelukt want nu, ruim dertig jaar later, kan Onno bogen op een omvangrijk oeuvre. Publicaties van tientallen boeken, vaste rubrieken in de Volkskrant, talloze artikelen voor tijdschriften en het geven van lezingen over voeding en wijn.

Aan de hand van persoonlijke verhalen, deelt Onno zijn kennis over Italiaanse eet- en drinkgewoonten, de historie ervan, kooktechnieken, gebruiken en achtergronden. Op zijn eigen, onderhoudende en prettig leesbare manier met fijne en diepgravende informatie. Behalve dat staan er ook nog eens meer dan honderdvijftig likkebaardend lekkere recepten van authentiek Italiaanse gerechten in Italië Mijn verhalen en recepten.

De redactie viel als een blok voor de Crespelle di magro ofwel gevulde flensjes met spinazie en ricotta. En we zijn nog lang niet uitgekookt! Een heerlijk boek, om te hebben, óf om te krijgen.

Tekst: Mieke van Laarhoven


Kenmerken

Kenmerken van: Italië Mijn verhalen en recepten

Titel
Italië Mijn verhalen en recepten

ISBN
9789038806419

Prijs
32,50

Auteur
Onno Kleyn

Uitgeverij
Nijgh & van Ditmar