Jackfruit

Wil je minder of liever geen vlees eten? Dan is Jackfruit een uitgelezen kookboek voor je. Deze plantaardige, glutenvrije en vezelrijke vleesvervanger is uitermate geschikt om er de lekkerste gerechten mee te maken.

Auteur Jessica Lek
Prijs €14,95
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

In samenwerking met Fairtrade Original heeft uitgeverij Good Cook een kookboek gemaakt, waarin het gebruik van jackfruit centraal staat. Receptontwikkelaar en foodstyliste Jessica Lek tekende voor de recepten die stoer en geraffineerd zijn, met vaak een internationaal tintje. Omdat Jessica over de hele wereld in restaurants heeft gekookt is dat niet heel verwonderlijk. Deze stevige tropische vrucht met vlezige structuur (en familie van de penetrant ruikende durian) leent zich met name als de vrucht nog jong en groen is heel goed om tal van gerechten mee te koken, van snackje tot lunch en van voor- tot hoofdgerecht. Jackfruit is in Nederland met name heel goed in blik verkrijgbaar en in het kookboek wordt geadviseerd de stukjes goed af te spoelen onder koud stromend water en droog te deppen met keukenpapier voor gebruik. Maak wel even tijd voor de recepten, want ze zijn af en toe bewerkelijk en het ingrediëntengebruik per recept is doorgaans royaal.  Echter: het resultaat is verbluffend. Zo proefde redactie van een verrukkelijk plaattaartje met behalve jackfruit ook spruitjes, ricotta, palmkool, hazelnootjes en sumak-yoghurt. Smakelijk!


Kenmerken

Kenmerken van: Jackfruit

Titel
Jackfruit

ISBN
9789461432322

Prijs
14,95

Auteur
Jessica Lek

Uitgeverij
Good Cook