Lekker Fred in het land

Freddy Tratlehner, ook wel bekend als Vjèze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig en als internetkok mét eigen kookboeken. Onlangs kwam zijn tweede kookboek uit: Lekker Fred in het land. Een boek over de smaak en culinaire historie van Nederland.

Auteur Freddy Tratlehner
Prijs €27,50
Redactie Lekker
Samenvatting

Freddy dacht tijdens het prakken van zijn ‘gekookte aardappeljen’ aan de rijke culinaire historie van Nederland en vroeg zich steeds vaker af wat hij eigenlijk aan het eten was. Reden genoeg om met zijn knapzak op culinaire ontdekkingsreis te gaan door Nederland. “Mijn reis voer me naar de mythische delen van ons land waarover ik eerder alleen nog had gehoord in sprookjes en sterke verhalen. Naar Flevoland, dat op magische wijze uit het water zou zijn gerezen. Zou dat echt waar zijn? En Zeeland. Het land van zee en land. Klopt het dat ze daar drollen eten als toetje? En dan Friesland met hun Frieschen, zou dat volk echt bestaan?”

Hoe is bloemkool hier ooit gekomen? Waarom prakken mensen hun aardappelen? Is ‘mayomenaise’ niet écht Nederlands? Freddy reisde niet alleen stad en land af om daarachter te komen, maar trotseerde ook de zee, dook de grotten in en ging langs bij de hunebedden in Drenthe. Deze ontdekkingsreis leidde tot dit Hollandse kookboek met als kern: de smaak van Nederland. Het boek plaatst alle ideeën en aannames die wij tot nu toe hadden over ons culinair erfgoed in een geheel ander perspectief. 

De gerechten zijn prachtig vastgelegd door Freddy’s vrouw Elza Jo en nodigen enorm uit om direct in de keuken aan de slag te gaan. Van pasta met zeewier tot aan aardappelsalajo met gefrituurde schilleren en van een Limburgse kersenvlaai tot pepoenpannekoers. En oh ja, heerlijk voor de wintermaanden: boerenkoolstamppot. Dat recept, vind je hier


Kenmerken

Kenmerken van: Lekker Fred in het land

Titel
Lekker Fred in het land

ISBN
9789048857975

Prijs
27,50

Auteur
Freddy Tratlehner

Uitgeverij
Carrera Culinair