Lekker lokaal - Vegetarisch en simpel koken met Nederlandse producten

Prachtige producten, lekker eten en lokale producten: Nederland is een goudmijn. Het is niet alleen heerlijk, maar ook supervers en veel goedkoper. In Lekker Lokaal vertelt Laura de Grave waar je de beste producten bij jou in de buurt kunt vinden.

Auteur Laura de Grave
Prijs €29,99
Redactie Lekker
Samenvatting

Met de droom om te schrijven over eten besloot culinair journalist Laura de Grave, nadat ze haar vaste baan opzegde, deze achterna te gaan. Schrijven kon zij wel, maar ze was geen chef. Ze besloot letterlijk een kijkje in de keuken te nemen bij diverse restaurants, bakkerijen en slagerijen om zo kennis op te doen over de ambachten. Nu, een aantal jaren later, brengt ze het kookboek Lekker lokaal uit. Volgens De Grave was dit hét moment, met een opleving van de korte voedselketen als gevolg van de coronacrisis, om een kookboek te maken met vegetarische recepten en lokale producten. 

Laura laat zien wat Nederland te bieden heeft aan prachtige producten, wat de voordelen zijn van lokaal eten en ze geeft handige tips om lokaal te eten en zo de lokale ondernemers tegelijkertijd te steunen. Aan de hand van mooie illustraties geeft ze uitleg over de producten en met overzichtelijke schema’s wordt weergeven wat de beste periode is voor het kopen per groente- en fruitsoort. Daarnaast deelt ze alle adressen waar je terecht kunt voor producten van Nederlandse bodem. Én, niet te vergeten: de heerlijke Hollandse recepten! Ze geeft in haar kookboek een moderne en creatieve twist aan de Nederlandse keuken. Van bieterballen tot een paddenstoelenburger en van vanillevla tot aan worteltaart. Heerlijk en lekker lokaal! 


Kenmerken

Kenmerken van: Lekker lokaal - Vegetarisch en simpel koken met Nederlandse producten

Titel
Lekker lokaal - Vegetarisch en simpel koken met Nederlandse producten

ISBN
ISBN 9789401613354

Prijs
29,99

Auteur
Laura de Grave

Uitgeverij
Xander Uitgevers