Noordzeevis uit Scheveningen

Uit onderzoek is gebleken dat vooral jongeren weinig vis eten. Om de nieuwe generatie kennis te laten maken met al het moois dat in de Noordzee zwemt, kwam dit prachtige boek vol verhalen en recepten tot stand. Gemaakt met jongeren, voor jongeren.

Auteur Noreen ter Beke, Suzanne van der Pijll en Paul Einerhand
Prijs €19,95
Redactie Lekker
Samenvatting

Noreen ter Beke, Suzanne van der Pijll en Paul Einerhand brachten onlangs het tweede deel van Noordzeevis uit Scheveningen uit, waarmee zij jongeren enthousiast willen maken over welke vissoorten de Noordzee te bieden heeft. Vis is namelijk niet populair onder jongeren, terwijl het zo lekker en gezond is! Daarnaast is er veel variatie en is vis een bron van eiwitten, wat juist belangrijk is voor de groei en lichamelijke ontwikkeling van jongeren. 

Het veelzijdige boek vertelt verhalen van jongeren die zijn opgegroeid met vis, maar ook van jongeren die pas net kennis maken met vis. Dat heeft geresulteerd in twintig verhalen en nieuwe recepten. De recepten zijn samengesteld met studenten van ROC Mondriaan en SVO vakopleiding food. Bij elk verhaal en recept wordt een andere vissoort besproken door verschillende bedrijven en organisaties. Naast deze verhalen en recepten neemt het boek je ook mee in de praktische zaken van de Noordzeevis. Hoe bereid je Noordzeevis? Hoe moet je fileren? Welke tools heb je nodig om de vis te bereiden en te fileren? Dat wordt uitgelegd aan de hand van overzichtelijke stappenplannen, waardoor je je tijdens het bereiden als een vis in het water voelt!

De stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de bekendheid van de vis te vergroten, waardoor meer mensen kunnen genieten van de lekkere, gezonde maar ook duurzame vis uit de Noordzee. Daarnaast werken zij veel samen met lokale ondernemers en ambassadeurs van de stichting. 


Kenmerken

Kenmerken van: Noordzeevis uit Scheveningen

Titel
Noordzeevis uit Scheveningen

ISBN
978-90-828692-3-1

Prijs
19,95

Auteur
Noreen ter Beke, Suzanne van der Pijll en Paul Einerhand

Uitgeverij
Stichting Noordzeevis uit Scheveningen