Parsi

Parsi chef-kok Farokh Talati van St. John Bread and Wine in Londen (onderdeel van het invloedrijke St. John dat koken via het nose-to-tail principe beroemd maakte) schreef een boek over de Parsi eetcultuur. Daar willen we meer van weten!

Auteur Farokh Talati
Prijs €35,00
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Parsi, destijds een kleine minderheid in Perzië, vluchtten lang geleden om precies te zijn in de zevende eeuw naar India, om aan vervolging van hun zoroastrische geloof te ontkomen. Zij mochten daar blijven als zij hun geloof niet zouden verspreiden. Door de eeuwen heen vestigden Parsi zich in heel India maar ook daarbuiten waaronder Engeland, Canada en Amerika. Een beroemde Parsi bijvoorbeeld was Freddy Mercury. Parsi zijn dol op eten en drinken en houden zich voortdurend bezig met de vraag welke lekkernijen ze op tafel gaan zetten. Hun keuken omschrijft zich het beste als een rijke fusionkeuken doorspekt met Perzische en Indiase invloeden. Farokh, wiens ouders voor zijn geboorte vanuit India naar het Verenigd Koninkrijk emigreerden, verzamelde tijdens zijn vele reizen door India authentieke Parsi familierecepten met de bedoeling deze te bewaren en door te geven aan volgende (Parsi) generaties. Het resultaat is een vuistdik lees- en kookboek waarin de lezer kennismaakt met het culinaire Parsi erfgoed aan de hand van talloze recepten, verhalen en beeldschone food- en moodfotografie. Hoewel de meeste ingrediënten hier goed verkrijgbaar zijn geeft Farokh genoeg alternatieven en is er ruimte voor eigen aan- of invulling. Parsi zijn onder andere dol op desserts en redactie maakte ‘falooda’ een fris toetje van gezoete melk met rozenwater, gesuikerde vermicelli, basilicumzaad (online verkrijgbaar), gehakte nootjes en (home made) ijs van seizoensfruit, in ons geval mango. Zo lusten we er nog wel een paar!


Kenmerken

Kenmerken van: Parsi

Titel
Parsi

ISBN
9789461432858

Prijs
35,00

Auteur
Farokh Talati

Uitgeverij
Good Cook