Proef de zee

Wist je dat in Nederland al zo’n twaalf soorten zeewier te koop zijn? Allemaal verschillend van uiterlijk, smaak en bereidingswijzen?

Auteur Anne Fleur Sanders
Prijs €23,99
Redactie Lekker
Samenvatting

Anya van de Wetering van concept- en stylingbureau Kamer 465 en Anne Fleur Sanders, fooddesigner en ontwerper van eetconcepten, doken in de wereld van zeewieren en maakten daar een uiterst interessant en informatief kookboek van. Zeewier wordt gezien als een belangrijk voedingsmiddel in de toekomst. De wereldbevolking groeit en om iedereen van voedsel te kunnen blijven voorzien zullen er alternatieven voor ingrediënten moeten worden gevonden. Zeewier is er een van. Het bevat veel goede voedingsstoffen en groeit op een milieubewuste en duurzame manier.

In Proef de zee worden de eigenschappen van verschillende zeewieren door Anne Fleur op een rij gezet en daarbij geeft ze verrassende en toegankelijke recepten en tips. Een stukje kombu toevoegen aan bijvoorbeeld het koken van sperziebonen of broccoli geeft een intense smaak en zorgt ervoor dat je zout achterwege kunt laten. Maar dat niet alleen. De redactie was ook gecharmeerd van het recept waterzooi op basis van dashi, met zeevruchten en venkel. En wat te denken van hartige nori-granola dat je als krokante topping over je salade of soep strooit?

Anya nam met Kamer 465 de styling voor haar rekening en Bella Thewes verzorgde de aantrekkelijke fotografie.

Tekst: Mieke van Laarhoven


Kenmerken

Kenmerken van: Proef de zee

Titel
Proef de zee

ISBN
9789089897961

Prijs
23,99

Auteur
Anne Fleur Sanders

Uitgeverij
Terra