Puur Thee

Soorten thee, het drinken van thee, de werking van thee, recepten met thee, theesommeliers en mustvisit theezaken.. Na het lezen van dit boek weet je alles over thee.

Auteur Veerle Stoffels
Prijs €35,99
Redactie Lekker
Samenvatting

Theesommelier Veerle Stoffels neemt je in haar boek mee op reis langs alles wat met thee te maken heeft. Thee is namelijk steeds populairder aan het worden en verschijnt ook steeds vaker op menukaarten in sterrenrestaurants. Hoogtijd om dus wat meer kennis op te doen over wat thee allemaal te bieden heeft, en dat is nou net wat Puur Thee aan je laat zien. 

Beginnend met een flink hoofdstuk over allerlei theesoorten leer je meteen van alles over landen van herkomst, de planten, de oogst, de pluk, de verwerking en de verpakking met het bijbehorende transport. Dit alles afwisselend gebracht met mooie foto’s en uitspraken, want ja.. Tea is a cup of life. Het boek vervolgd de reis met een hoofdstuk dat uitlegt hoe je het beste thee kunt drinken en wat je hier nou eigenlijk het beste voor in huis kunt halen. Een hoop theorie dus, maar dan.. We zijn aangekomen bij het hoofdstuk Experimenteren en we kunnen beginnen met de mouwen opstropen! Hier staat duidelijke informatie over foodpairing, zoals welke thee je nou beste bij kaas kunt drinken. Ook kun je hier heerlijke recepten vinden voor bijvoorbeeld Earl Grey Icetea-Cocktail. Toch te weinig tijd om zelf dit soort recepten uit te proberen? Het boek sluit af met diverse hotspots op gebied van theedrinken. Puur Thee is dan ook een echte thee bijbel als je het aan ons vraagt! 


Kenmerken

Kenmerken van: Puur Thee

Titel
Puur Thee

ISBN
9789401463492

Prijs
35,99

Auteur
Veerle Stoffels

Uitgeverij
Lannoo