Salade

Auteur en foodstyliste Janneke Philippi heeft, samen met haar man foodfotograaf en vormgever Serge Philippi, weer een watertandend lekker kookboek samengesteld, waarin 100 recepten voor salades en dressings in soorten en maten centraal staan.

Auteur Janneke Philippi
Prijs €24,90
Redactie Lekker
Samenvatting

Het fijne van Janneke’s kookboeken is, dat alle recepten van A tot Z kloppen, origineel en verrassend zijn, stuk voor stuk goed te bereiden, met ingrediënten die je makkelijk aanschaft én; de fotografie is zo likkebaardend lekker, dat je eigenlijk meteen alle gerechten achter elkaar wilt gaan maken.

De gerechten in Salade zijn ingedeeld op hoofdproduct en onderverdeeld in de hoofdstukken Blad, Groente, Granen, Rijst en Pasta, Blik en Dressings. Je eet ze op momenten dat jij dat wilt, als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht. Maar ze kunnen ook prima als onderdeel van een saladebuffet of smakelijke borrelhap.

Dat Janneke een praktische kijk op koken heeft, blijkt uit het recept van brokkelige kaas op olijfolie in het kookboek. Want ken je dat? Er ligt nog een stuk oude kaas in je ijskast en het komt er even niet van om deze op te eten. Hoe handig is het dan om ze op een lekkere kruidige olijfolie te zetten. Zo blijft de kaas lang goed en krijgt ze door de toevoeging van kruiden een extra mooie smaak. Leg de kaas in, in een mooie glazen (weck)pot en zet deze apart op tafel bij een van de vele veelzijdige salades uit het kookboek. Bekoort de smaak, en het zicht.

Brokkelkaas met olijfolie en kruiden

brokkelkaas

DIT HEB JE NODIG

200 gram overjarige kaas

400 ml olijfolie extra vierge

2 takjes rozemarijn

3 takjes tijm

3 tot 4 jeneverbessen

2 stukjes foelie

1 tl komijnzaad

ZO MAAK JE HET

Breek de kaas in brokjes en doe ze over in een schone pot. Steek de takjes rozemarijn en tijm ertussen. Kneus de jeneverbessen en voeg deze met de foelie en het komijnzaad toe. Schenk zoveel olijfolie erbij dat de kaas helemaal bedekt is. Bewaar de kaas op een koele en donkere plek buiten de koelkast

Tekst Mieke van Laarhoven


Kenmerken

Kenmerken van: Salade

Titel
Salade

ISBN
9789038806006

Prijs
24,90

Auteur
Janneke Philippi

Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & van Ditmar