SAMBAL SHIOK - Het Maleisische kookboek

Wil je kennismaken met de Maleisische keuken? Dan is Sambal Shiok een uitgelezen kookboek om te proeven van smaakrijke, gevarieerde en zeer toegankelijke gerechten.

Auteur Mandy Yin
Prijs €27,50
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Mandy Min, Maleisische van geboorte en eigenaar en chef van Sambal Shiok Laksa Bar in Londen, had een missie. En dat is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de Maleisische keuken. De periode van lockdown gaf haar ruimte en tijd om er een kookboek over te schrijven. De keuken van haar thuisland kenmerkt zich door een enorme gevarieerdheid aan smaak door invloeden uit onder andere China, India, Indonesië en Thailand. Een echte fusionkeuken dus. Uitgangspunt vormen de ongelooflijk aromatische specerijenpasta’s, de basis van veel gerechten. Een ander belangrijk component is sambal dat bij elke maaltijd wordt geserveerd om gerechten naar wens pittiger te maken. Niet voor niets heet het kookboek dan ook Sambal Shiok wat in Maleise straattaal ‘schokkend goede sambal’ betekent. Reis met Mandy mee door de melting pot van Zuidoost-Azië en proef van makkelijke streetfood, pittige snacks, huiselijke maaltijden en verrukkelijke toetjes. Tipje: de gambacurry met tamarinde en wilde peperblad (kun je bij de toko kopen) wordt geheid een bestseller! 


Kenmerken

Kenmerken van: SAMBAL SHIOK - Het Maleisische kookboek

Titel
SAMBAL SHIOK - Het Maleisische kookboek

ISBN
9789461432681

Prijs
27,50

Auteur
Mandy Yin

Uitgeverij
Good Cook