Selamat Makan

Dit tijdloze kookboek met recepten die hun oorsprong kennen uit de kombuis van de Koninklijke Marine komt je misschien bekend voor. Dit complete basis kookboek voor liefhebbers van de Indonesische keuken is namelijk in een nieuw jasje gestoken.

Auteur Wouter Rademakers
Prijs €27,95
Redactie Lekker
Samenvatting

Deze versie van Selamat Makan is inmiddels de derde druk en daarmee in een nieuw jasje gestoken. Zo zijn passages uit het boek gehaald die niet meer van deze tijd zijn. Naast de eerdere uitgaves van Selamat Makan kun je de recepten kennen van documenten die al meer dan 20 jaar rondzwerven op het internet. 

Het boek staat bomvol recepten die de oorsprong van de Indonesische keuken waarborgen. Auteur Wouter F.P.H. Rademakers was jarenlang in dienst van de Koninklijke Marine en gestationeerd in Indonesië. Hij bundelde smaakvolle recepten in dit kookboek, na jaren van verzamelen en uitproberen. Het begrip ‘blauwe hap’ komt dan ook weg bij de militairen die tijdens de soevereiniteitsopdracht de Indonesische keuken leerden kennen. De wekelijkse ‘blauwe hap’ staat voor een Indonesische rijsttafel, en wordt vandaag de dag nog steeds iedere woensdag geserveerd bij de Koninklijke Marine. 

Dit vuistdikke boek deelt dus de basis van de Indonesische keuken met je, beginnend met een uitleg over de geschiedenis van de Indonesische keuken en de keuken an sich. Daarna begint het echte werk, namelijk 800 recepten. De redactie van Lekker heeft zelden zoveel recepten in één boek zien staan. Het begint met een hoofdstuk over boemboes, gevolgd door rijst, sambals, sambal goreng, sambalans, sajoers, soepen, vlees, satés, vis, eend, eieren, tahoe en tempé, atjars, salades en groente, sauzen en marinades, en voor- en nagerechten. De recepten zijn simpel en duidelijk beschreven zonder poespas. Zo staan er ongeveer drie recepten op één pagina en zijn er geen foto’s en illustraties te vinden bij de recepten. Salamat Makan is een bundel van 800 smaakvolle en vooral praktische recepten voor nieuwelingen in de Indonesische keuken, maar ook voor de gevorderde thuiskok. 


Kenmerken

Kenmerken van: Selamat Makan

Titel
Selamat Makan

ISBN
9789493160118

Prijs
27,95

Auteur
Wouter Rademakers

Uitgeverij
Edicola Culinair