SICHUAN

Auteur Fuchsia Dunlop was de eerste westerse vrouw die geschoold werd aan het Sichuan Higher Institue of Cuisine. Inmiddels reist zij 20 jaar door China om recepten te verzamelen. Het resultaat proef je in dit verrukkelijke kookboek Sichuan.

Auteur Fuchsia Dunlop
Prijs €39,99
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Twintig jaar geleden startte Fuchsia haar Chinese avontuur in de Sichuan regio in West-China en schreef haar eerste kookboek Sichuan Cookery. Zij keerde terug en voegde ruim 70 recepten toe aan haar originele bestseller, destijds verkozen tot een van de beste kookboeken ter wereld.

Fuchsia laat je kennismaken met klassiekers als dubbelgebakken varkensvlees, gekruide komkommersalade en groene bonen in gembersaus. Het vuistdikke kookboek staat bomvol regionale culinaire- en culturele geschiedenis met prachtige eet- en reisfotografie. En ook zo fijn, bij bijna elk recept geeft Fuchsia pakkende informatie. Over de herkomst, of waar zij het gerecht voor de eerste keer at, inclusief handige tips en weetjes.

Sichuan is een naslagwerk voor de liefhebber van de Chinese keuken. Maar dat niet alleen: wil je met deze keuken kennismaken, ook dan is dit kookboek een regelrechte aanrader. De ingrediënten zijn inmiddels overal in Nederland goed verkrijgbaar. In de supermarkt of de toko. 

Redactie is dol op de oosterse keuken en maakte al verschillende gerechten. De traditionele dandannoedels op bladzijde 346 zijn absoluut favoriet!


Kenmerken

Kenmerken van: SICHUAN

Titel
SICHUAN

ISBN
9789059569782

Prijs
39,99

Auteur
Fuchsia Dunlop

Uitgeverij
Uitgeverij Fontaine Uitgevers