Simpel & Snel 

Meer dan 100 recepten voor doordeweeks, maar ook voor bijzondere momenten. De gerechten ogen bijzonder en kleurrijk, maar zijn haalbaar voor iedereen. Simpel & snel, zoals de titel van dit kookboek al zegt. 

Auteur Janneke Philippi & delicious.
Prijs €22,50
Redactie Lekker
Samenvatting

Dat lekker koken niet moeilijk hoeft te zijn bewijst Janneke Philippi, kookboekenauteur en foodstyliste, met haar kookboek Simpel & Snel en is geïnspireerd op een van de meest gekookte rubrieken uit delicious.magazine. Het boek is gevuld met meer dan 100 recepten die je op tafel kunt zetten, gewoon op een doordeweekse dag of tijdens het vieren van bijzondere momenten. Want letterlijk alle gerechten zien eruit als een feestje op het bord, en zijn prachtig vastgelegd door Janneke’s man, Serge Philippi. 

De basis van de formule ‘simpel & snel’ bestaat uit acht ingrediënten: haalbaar, simpel, maakbaar, snel, slim, alle gelegenheden, verrassend en smaak. De boodschappenlijst voor een gerecht bestaat uit maximaal tien ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn. Ben je geen held in de keuken? Geen probleem, de recepten zijn voor iedereen maakbaar zonder over speciale vaardigheden te beschikken. Je zal niet langer dan 45 minuten in de keuken staan en voor sommige traditionele technieken zijn handige shortcuts bedacht. En hoewel de gerechten simpel en snel zijn, zijn ze absoluut niet saai! Elke keer word je weer verrast met nieuwe combinaties en leuke twists. En tot slot: smaak is key. Ieder recept is namelijk meerdere malen getest en door een strenge keuring heen gekomen. 

Het boek is opgedeeld in verschillende categorieën als ontbijt en brunch, buiten eten, feestmenu, comfortfood en bakken. Van ontbijten met luchtige ricotta-kokospannekoekjes tot het maken van een feestmenu met visstoof met venkel en saffraan. Voor ieder wat wils en voor elke gelegenheid. En bij alleen al het zien van de cover, smaakt het naar meer. Al bladerend door het kookboek krijgen wij steeds meer trek en zin om meteen thuis aan de slag te gaan met deze heerlijke recepten. Onze favoriet? Eigenlijk kunnen wij niet kiezen, zo lekker! Maar op dit moment hebben we erg zin in de limoen-cheesecake met muntsuiker. 


Kenmerken

Kenmerken van: Simpel & Snel 

Titel
Simpel & Snel 

ISBN
9789038809571

Prijs
22,50

Auteur
Janneke Philippi & delicious.

Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar