Slow Cooked Vega

Dan heb je volgens de laatste keuken-trends een slow cooker aangeschaft, en kijk je er vervolgens weinig naar om. Tot dit fijne kookboek op de deurmat viel, waar z├│ veel lekkere vega recepten in staan, dat onmiddellijk het stof van de pan geveegd is.

Auteur Katy Holder
Prijs €23,50
Redactie Lekker
Samenvatting

Omdat er veel recepten in bereid worden met vlees, vis of gevogelte en niet iedereen daar (meer) van houdt, wordt de slowcooker door sommige mensen onterecht nooit gebruikt. In Slow Cooked Vega vind je echter meer dan 100 vegetarische recepten. Van soepen en curry’s, pasta’s en warme salades, stevige comfortgerechten en zelfs likkebaardend lekkere toetjes.

Gemak dient de mens want voor je naar je werk gaat zet je de slowcooker aan, om bij thuiskomst verwelkomd te worden door heerlijke geuren en een smaakvol maaltje.

De redactie nam de proef op de som en bereidde Sri Lankaanse curry met flespompoen en bloemkool. De voorbereiding kostte een kleine 20 minuten en daarna deed de slowcooker het verdere werk. Vier uur later zaten we te smullen van een smaakvol gerecht waar we nog wat basmatirijst bij gekookt hadden.

Waar we ook erg nieuwsgierig naar zijn, is het recept van rode bietencurry met Spaanse peper en gestoomde rijst. Nieuwsgierig? Wij mochten 'm alvast met je delen. Je vindt hier het recept. Tip: dit is het perfecte gerecht om je lief mee te verrassen op 14 februari!

Tekst Mieke van Laarhoven


Kenmerken

Kenmerken van: Slow Cooked Vega

Titel
Slow Cooked Vega

ISBN
9789461432056

Prijs
23,50

Auteur
Katy Holder

Uitgeverij
Good Cook