Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites

Met het Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites receptenboek verras je jouw gasten met heerlijke taco's, hamburgers of pittige snacks. In het boek van Jord Althuizen lees je verschillende BBQ-recepten geïnspireerd op de Amerikaanse barbecue cultuur.

Auteur Jord Althuizen
Prijs €22,50
Redactie Lekker
Samenvatting

Soms heb je simpelweg geen tijd voor het echte BBQ werk, en wil je something hot & fast. Met het kookboek vol makkelijke bites uit de USA krijg je volop inspiratie waardoor je terwijl je in de file staat nog kunt besluiten om thuis de fik in de BBQ te steken en toch nog aan de slag te gaan.

Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van BBQ Cateringbedrijf Smokey Goodness. Hij schreef meerdere succesvolle en prijswinnende ‘Smokey Goodness’ boeken. In zijn nieuwste BBQ-boek neemt pyro-culinair avonturier Jord, die zelf twee jaar in Amerika woonde, je mee op tour door NYC en Californië. Hij brengt daarmee een kijkje achter de verhalen en recepten van burgers van The City tot aan de West Coast.

Het boek begint met lekkere sauzen en toppings en tips om je gerecht af te blussen met het juiste en passende biertje of shake. Daarna beginnen we aan het echte werk. Er is een heel hoofdstuk gewijd aan originele en smaakvolle burgers. Een spannende combi is bijvoorbeeld The Elvis Burger met bacon, banaan en pindakaas. Niet alles is meteen fast, want met het recept voor briochebrood met voorbereiding van 6 uur en bereiding 30 minuten vergt wel wat tijd. En voor de echte home made burgers moet je ook even de tijd uitrekken, maar dan weet je wél wat je eet. Sneller zijn de recepturen voor een borreltafel vol stick en stuff. Van Armadillo Eggs tot Cherry Chipoltle Chicken Lollipops waar je geen sticky fingers van krijgt tot tasty taco’s. Tip is de Blackened Kabeljauwtaco’s die licht verteerbaar en daardoor ideaal als lunch of licht diner zijn. En Jord zou Jord niet zijn zonder zijn smoke infused bigger bites. Daar sluit het boek dan ook mee af. Denk aan overnight cook Signature Style Ribs tot Smoked 9- to-1 Brisket (vlees, vuur, zout en peper is het enigste dat je nodig hebt). Het stoere kookboek laat je wegdromen naar Amerika en neemt het je mee in de vibe van het gezelschap waar de energie en vriendschap vanaf spat. En de prachtige fotografie is on point en geeft dat robuuste smokey gevoel van de USA. Een ware bundle of joy om je BBQ-Repertoire lekker uit te breiden met een internationaal smaakje. Jord deelt daarnaast de lekkerste adressen met je in dit BBQ-avontuur. Handig voor wanneer je zelf ooit de States gaat bezoeken. Wij zeggen; lezen, grillen en genieten!

Je vindt het recept voor The Elvis Burger hier


Kenmerken

Kenmerken van: Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites

Titel
Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites

ISBN
9789021575957

Prijs
22,50

Auteur
Jord Althuizen

Uitgeverij
Kosmos Uitgevers