Sobremesa

Top-kok Sergio Herman is gek op Ibiza. Het Spaanse eiland geeft hem rust en ruimte, voor bezinning en inspiratie. Zijn favoriete onderdeel van de dag? Sobremesa, ofwel eindeloos tafelen na een heerlijk maal, met een glas hierbas in de hand.

Auteur Sergio Herman
Prijs €34,99
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Zodra zijn drukke werkzaamheden het toelaten vertrekt Sergio met vrouw en kinderen, naar hun huis op zijn geliefde Ibiza. Daar komt hij tot rust. De manier van relaxt leven, van optimaal genieten, van lekker eten en de dag uitbundig vieren, spreken hem enorm aan. Zijn creatieve geest wordt geprikkeld en de recepten borrelen als vanzelfsprekend op. Moeilijk vind hij dat geenszins, want de keuken van Ibiza zit vol invloeden van buitenaf, door haar ligging en de geschiedenis. Daarnaast is er een grote hang naar gezond eten dankzij de hippiecultuur, alhoewel er niet veel vegetarisch wordt gekookt. Zijn kookboek bevat daarom veel groentegerechten en -salades. Sergio blijft wel perfectionist en de bordjes die gefotografeerd zijn voor Sobremesa zien er stuk voor stuk piekfijn en zeer verzorgd uit. Je vindt geen gerechten naar de volgorde van een menu, want Sergio zet het liefst zijn grote tuintafel vol met lekkers waar iedereen naar believen van op kan scheppen.

Het kookboek straalt zo veel liefde voor Ibiza en mooi eten uit, dat je eigenlijk meteen aan de slag wilt gaan om alle gerechten  te gaan maken. Maar daar zou je Sobremesa mee tekort doen. Het is namelijk tegelijkertijd een fijn en informatief boek, om je mee op de bank te nestelen en van begin tot einde aan toe uit te lezen. Sergio deelt mooie herinneringen, geeft favoriete adressen en veel tips bij zijn lekkere recepten. Redactie wil wel meegeven, dat áls je aan de slag gaat, op bladzijde 164 een gerecht prijkt van Bullit de peix (een van de klassiekers op Ibiza) dat eenmaal bereid en geproefd, geheid tot jouw geliefde klassieker gaat behoren.

¡Disfrútalo!


Kenmerken

Kenmerken van: Sobremesa

Titel
Sobremesa

ISBN
9789048844388

Prijs
34,99

Auteur
Sergio Herman

Uitgeverij
Carrera Culinair Overamstel Uitgevers BV