Spice Wise Green – Smaakvolle groenten met kruiden en specerijenmixen zonder zout

Dat zoutarm eten niet ten koste van smaak hoeft te gaan, bewijst Michel Hanssen wederom met zijn derde kookboek: Spice Wise Green. In deze vegetarische editie leert hij je gezond én lekker koken met kruiden en specerijen.

Auteur Michel Hanssen
Prijs €27,50
Redactie Lekker
Samenvatting

SVH Meesterkok Michel Hanssen moest vanwege gezondheidsredenen noodgedwongen stoppen met het eten van toegevoegd zout. Een enorme uitdaging voor hem als chef-kok en productontwikkelaar waarbij het gebruik van zout binnen zijn vakgebied vanzelfsprekend was. Maar die uitdaging greep hij, als groot liefhebber van kruiden en specerijen, met beide handen aan.

Het innemen van te veel zout is schadelijk voor het lichaam. Echter zag Hanssen weinig aandacht in de media hiervoor. Zo kwam zijn eerste boek ‘Spice Wise’ tot stand waar vele mooie samenwerkingen uit voort zijn gekomen, onder andere met de Nierstichting en verschillende koksopleidingen. Daarop volgde zijn tweede boek ‘Spice Wise’ waarin hij zich focust op oplossingen voor de dagelijkse problemen waar consumenten die een zoutbewuste of zoutloze levensstijl nastreven. De recepten die Hanssen voor zijn boeken ontwikkelde, zijn toegankelijk en verrassend. Alle ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen en langer houdbaar doordat alle mixen uit gedroogde kruiden bestaan. Maak je wat meer, heb je meteen een voorraad die je voor langere tijd kan gebruiken. Dat scheel niet alleen tijd, maar ook geld. 

Maar ook na het tweede boek smaakte het naar meer en dus lanceerde Michel Hanssen onlangs zijn derde kookboek Spice Wise Green, een vegetarische editie. De focus ligt hierbij op het op smaak brengen van groenten met kruidenmixen. Niet alleen voor mensen die een vegetarische levensstijl nastreven, want vele recepten zijn ook heerlijk als bijgerecht en aan te vullen met vlees of vis. De kruidenmixen zijn ook bij niet-vega gerechten heerlijk en bruikbaar.  

Het kookboek is overzichtelijk opgedeeld in drie delen: strooimelanges, kruidenmixen en sauzen. Het deel ‘strooimelanges’ biedt voor iedere groente(groep) een eigen melange, waarmee de smaak van die betreffende groente wordt versterkt of ondersteund. De strooimelanges zijn zoutvervangers en op vele manieren inzetbaar: van bakken tot koken en tevens te gebruiken als finishing touch voor een gerecht. Eerst wordt het recept voor een strooimelange getoond, vervolgens vind je heerlijke recepten waar je de strooimelange aan toe kan voegen. 

Dan komen we aan bij het tweede deel van Michels derde boek, de kruidenmixen. Van gyroskruiden tot aan ras el hanout, een hele variatie aan kruidenmixen en recepten. En nu we niet naar het buitenland kunnen, waan je je met de Spaanse of Chakalaka kruiden in een handomdraai tóch even in een ander land. 

Tot slot, de sauzen, want die mogen natuurlijk niet ontbreken. Overzichtelijk wordt het recept per saussoort beschreven en krijg je handige tips over hoe en hoe lang je de saus het beste kan bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld wat extra maken en dus ook extra lang genieten van jouw eigen gemaakte saus. 

Met de Spice Wise-kookboeken van Michel Hanssen gaat er een wereld voor je open met alle mogelijkheden die er zijn voor een zoutbewuste of zoutloze levensstijl, zonder in te leveren op smaak. Je leert anders kijken naar groenten, kruiden en smaakcombinaties. Zo eet je lekker op een gezonde manier! 

Meer informatie over Spice Wise vind je op www.spicewise.nu. En hier vind je alvast een exclusief voor Lekker geselecteerd recept uit Spice Wise Green: de kleurrijke en frisse Chioggia-salade met mosterd-sinaasappeldressing.


Kenmerken

Kenmerken van: Spice Wise Green – Smaakvolle groenten met kruiden en specerijenmixen zonder zout

Titel
Spice Wise Green – Smaakvolle groenten met kruiden en specerijenmixen zonder zout

ISBN
9789082315226

Prijs
27,50

Auteur
Michel Hanssen

Uitgeverij
Bart Nijs Producties BV