Spicy Chef – Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof

Laat je meenemen op culinaire reis, terug naar de roots van Soenil Bahadoer, chef-kok van De Lindehof** te Nuenen, in het kookboek Spicy Chef dat onlangs ter ere van het 25-jarig jubileum van het restaurant is verschenen.

Auteur Soenil Bahadoer, Hassnae Bouazza
Prijs €49,99
Redactie Lekker
Samenvatting

Volgens SVH Meesterkok Soenil Bahadoer, geboren in Suriname, is eten verbinding. Dat is ook precies de reden waarom hij heeft gekozen voor het beroep dat hij nu uitoefent. Niet alleen met zijn gerechten in De Lindehof, waar hij sinds 2007 eigenaar van is, maar ook met ruim 50 recepten in Spicy Chef wil hij vertellen wie hij is, waar hij vandaan komt en wat de rol van eten in zijn familie is. Hij laat je kennis maken met Suriname en haar culinaire schatten. Het verhaal en de recepten worden verrijkt met prachtige, grote kleurrijke én zwart-wit foto’s. 

Het familiegevoel is een belangrijk thema en vormt de rode draad in Spicy Chef. Volgens Bahadoer moet er passie zitten in een gerecht, zodat de liefde terug te proeven is in het eten, een principe wat zijn moeder hem heeft meegegeven en wat hij elke dag toepast in zijn werk. 

De recepten zijn duidelijk omschreven en om rustig op een prettig niveau te beginnen, start het boek met overheerlijke snacks en dips met pit. Vervolgens wordt de lezer via de Surinaamse gerechten van zijn moeder meegenomen naar de Indiase gerechten waar hij thuis mee is opgegroeid en die belangrijk zijn voor zijn werk in restaurant De Lindehof. Van makkelijk te bereiden tot uitdagend, alle recepten zijn verrassend en met de fijnste kruiden en specerijen. Als lezer word je stapsgewijs begeleid om zo vertrouwd te raken met technieken en smaken. Bahadoer laat je koken in de lijn van zijn leven wat zich uit in Soenils nieuwe Surinaams-Inidase keuken. 

Op 1 mei 2020 vierde Soenil Bahadoer, SVH Meesterkok en eigenaar van De Lindehof in Nuenen, zijn 25-jarig jubileum bij De Lindehof. Het restaurant stond in Lekker500 editie 2020 op nummer 5 in de Top-100. 


Kenmerken

Kenmerken van: Spicy Chef – Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof

Titel
Spicy Chef – Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof

ISBN
978 90 388 0677 8

Prijs
49,99

Auteur
Soenil Bahadoer, Hassnae Bouazza

Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar