THAI - Meer dan 70 recepten uit de Thaise keuken

De Thaise keuken raakt internationaal meer en meer geliefd en gek is dat niet. Want explosieve smaakcombinaties, vaak lichte bereidingswijzen en super verse ingrediënten, zorgen voor weldadige en lichte maaltijden op elk gewenst moment van de dag.

Auteur Tove Nilsson
Prijs €20,95
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

De Zweedse Tove Nilsson, kok, sommelier en culinair auteur, onder meer auteur van de bestsellers ‘Ramen’ en ‘Limonade, fris en snacks’ reist de hele wereld over om te proeven van alle verschillende keukens om deze vervolgens vast te leggen in recepten, met als resultaat fijne, inspirerende en goed bruikbare kookboeken. THAI bevat ruim 70 likkebaardend lekkere recepten variërend van snacks, curry’s, soepen, wokschotels, grillgerechten, salades en toetjes. Fotograaf Lennart Weibull maakte hier zeer aantrekkelijke foto’s van. Het kookboek geeft fijn veel informatie over de Thaise eetgewoonten, veel gebruikte ingrediënten, benodigd keukengerei (een grote zwarte vijzel is onmisbaar volgens Tove) en vervolgt met zo veel lekkere gerechten dat je dit kookboek van voor naar achteren uit wilt koken! Redactie - zelf met enige regelmaat in Thailand geweest – ging voor het maken van groene papajasalade, die uitblinkt in de smaken zout, zoet, umami, met texturen van knisperende papajalinten en crunchy pinda’s. En owhh, wat smaakt deze salade lekker. We hebben meteen flasbacks naar Koh Lanta, Koh Samui, Chiang Mai. Het kookboek heeft maar een klein nadeel: je krijgt enorme heimwee naar het ‘land van de glimlach’…


Kenmerken

Kenmerken van: THAI - Meer dan 70 recepten uit de Thaise keuken

Titel
THAI - Meer dan 70 recepten uit de Thaise keuken

ISBN
9789461432353

Prijs
20,95

Auteur
Tove Nilsson

Uitgeverij
Good Cook