Vega met Shane

Dat gezond eten zonder vlees en vis lekker kan zijn en ook door jongeren wordt omarmt, wordt steeds duidelijker. Maar nog niet eerder was een vega kookboek voor kinderen zo toegankelijk geschreven dan door een van de jongste kookboekenmakers. 

Auteur Shane Kluivert
Prijs €21,99
Redactie Lekker
Samenvatting

Deze jonge kookboekenmaker is ook nog eens topsporter. Als kookfanaat en sporter weet de 13-jarige Shane Kluivert dat maaltijden lekker én gezond moeten zijn. En dat deelt hij nu met aanstekelijk enthousiasme.

Ook kinderen hebben meer tijd gehad tijdens de lockdown door het vervallen van sporten en speelafspraakjes. Shane Kluivert greep dat moment aan om met een nieuw kookboek aan de slag te gaan, want zijn succes van zijn eerste kookboek Koken met Shane smaakte naar meer. In Vega met Shane deelt hij 40 vega recepten, waarmee hij voornamelijk voor kinderen stap voor stap de lekkerste vegetarische gerechten leert maken. Maar ook voor volwassenen is het een toegankelijk boek om nieuwe vega inspiratie uit te halen en gezond te koken voor het hele gezin. Shane laat zien dat het een makkie is om vega te koken. Met mooie recepten verdeeld in vijf categorieën vind je inspiratie voor de hele week en de hele dag door. Van tomatensoep met venkel, of een lunch met springrolls met chilisaus, snacks als patatas bravas en een hoofdgerecht als ravioli met spinaziesaus, tot zoetigheden als bananen chococake, de favoriet van Shane zijn zus. Of kinderen zelf koken of onder begeleiding, het is hoe dan ook een feest met deze leukste vega gerechten. De recepturen zijn toegankelijk en helder, stap voor stap beschreven en mooi gefotografeerd. En her en der vind je ook handige tips om makkelijk enkele ingrediënten te vervangen zodat je van het vega receptuur er zelfs een vegan recept van kunt maken. De cheescakecups met passievrucht in een glaasje is misschien wel de favoriet op onze redactie. Met een bereidingstijd van slechts 10 minuten en daarna een uurtje wachten zet je een fris en verrassend dessert op tafel die in een restaurant niet zou misstaan. Als voetballer van het jeugdelftal in Barcelona brengt Shane zo gezond eten voor het voetlicht bij de volgende generatie en dat juichen wij alleen maar toe.


Kenmerken

Kenmerken van: Vega met Shane

Titel
Vega met Shane

ISBN
9789021578743

Prijs
21,99

Auteur
Shane Kluivert

Uitgeverij
Kosmos Uitgvers