Vijf Seizoenen

Een kookboek dat je meeneemt langs vijf culinaire seizoenen. Jonathan Zandbergen brengt een ode aan seizoensproducten en weet hierbij de ingredi├źnten van eigen bodem centraal te laten staan doormiddel van heerlijke recepten.

Auteur Jonathan Zandbergen
Prijs €31,99
Redactie Lekker
Samenvatting

Jonathan Zandbergen kennen we als chef-kok van restaurant Merlet, dat op plek 40 staat in de Lekker500 Top-100. Nu wil hij je met zijn nieuwe boek, Vijf Seizoenen, meenemen langs de vijf culinaire seizoenen. Hij kwam met het samenstellen van dit boek er al snel achter dat er in de eerste helft van het jaar zo veel van het land komt dat twee seizoenen, de lente en de zomer, de lading niet dekken. Naast de lente, zomer, herfst en winter is daarom de voorzomer als vijfde culinaire seizoen toegevoegd in zijn boek. Vijf Seizoenen begint met een duidelijk hoofdstuk waarbij de geheime basisingrediënten voor superlekkere gerechten worden uitgelegd. Er is ook aandacht besteed aan kruiden met recepten voor bijvoorbeeld Za’atar en Garam Masala. Dit uiterst complete boek gaat daarna in op de vijf culinaire seizoenen. De seizoenen worden uitgelegd, er zijn seizoenkaarten toegevoegd die dieper ingaan op de seizoensproducten en daarna is het tijd om met deze ingrediënten prachtige recepten uit te proberen. Het belang van verse ingrediënten is het uitgangspunt van dit boek en dat zorgt ervoor dat Vijf Seizoenen letterlijk het hele jaar lang een inspiratiebron is. 

Een tip van de redactie is het recept voor De Beste Pecan Pie Ever.


Kenmerken

Kenmerken van: Vijf Seizoenen

Titel
Vijf Seizoenen

ISBN
9789048847044

Prijs
31,99

Auteur
Jonathan Zandbergen

Uitgeverij
Carrera Culinair