Vis voor beginners

Er zijn van die kookboeken; die wil je gewoon hébben. Niet alleen voor de fijne recepten, maar ook omdat ze zo móói zijn! ‘Vis voor beginners’ is er een van.

Auteur Mirjam van der Rijst, Martien Holtzappel, Harold Pereira
Prijs €32,00
Mieke van Laarhoven
Samenvatting

Foodstyliste Mirjam van der Rijst, fotograaf Harold Pereira en artdirector Martien Holtzappel hebben een vuistdik en heel aantrekkelijk kookboek gemaakt waarin vis centraal staat. En hoe! Je proeft de liefde voor lekker eten vanaf de eerste tot en met de laatste bladzijde. Het idee voor het maken van een viskookboek ontstond, doordat Mirjam wel graag vis eet, maar eigenlijk niet goed wist hoe het te bereiden. Dus ging zij samen met Harold en Martien op onderzoek uit. Zij verzamelden recepten van familie en vrienden, gingen zelf experimenteren en dat heeft uitgemond in maar liefst 70 recepten op allerlei manieren bereid. Uit de oven, in de koekenpan, gefrituurd, op de barbecue en nog veel meer. En het fijne is: ze zijn allemaal makkelijk te bereiden. Het boek is gelardeerd met leuke vissersverhalen en -weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat vroeger zeemannen een gouden oorring droegen? Mocht de zeebonk onverwijld overboord slaan dan was hij aan die oorring te herkennen. 

Redactie nam de proef op de som en maakte een geurige visstoof van dorade, zalm en venkel. En heeft inmiddels de boodschappen in huis voor Spaanse paella met kabeljauw. Lekker! 


Kenmerken

Kenmerken van: Vis voor beginners

Titel
Vis voor beginners

ISBN
9789059560994

Prijs
32,00

Auteur
Mirjam van der Rijst, Martien Holtzappel, Harold Pereira

Uitgeverij
Fontaine Uitgevers