XIII Antwerpen

Marlies Beckers en Femke Vandevelde brengen een ode aan Antwerpen en laten zien wat Antwerpen op culinair vlak te bieden heeft. Dit boek laat je kennis maken met hotspots, recepten en maar liefst dertien chefs.

Auteur Marlies Beckers en Femke Vandevelde
Prijs €29,99
Redactie Lekker
Samenvatting

Dertien culinaire gezichten laten zien hoe zij op hun eigen manier Antwerpen op de culinaire kaart zetten. Er wordt veel aandacht besteed aan het verhaal dat de chefs willen delen. Zo deelt elke chef-kok op uitgebreide wijze zijn of haar verhaal, met constante bruggetjes naar Antwerpen. Naast deze prachtige verhalen en grappige anekdotes kun je met dit boek ook zelf aan de slag in de keuken. Elke chef-kok deelt drie recepten, inclusief signatuurgerecht. Uiteraard blijft Antwerpen hier wederom de inspiratiebron, aangezien in alle recepten streekproducten worden gebruikt, waaronder het iconische streekproduct Elixir d’Anverso dat tevens partner is in dit project. 

XIII Antwerpen fungeert niet alleen als kookboek, maar ook als culinaire gids door de grootste stad van België. Het boek laat zien wat voor verscheidenheid Antwerpen heeft te bieden op culinair vlak door alle must-visit locaties in te delen op type keuken. Zo wordt er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt in onder andere de Italiaanse-, Aziatische-, zoet- en bier-bezoekadressen. Deze ode aan Antwerpen is niet alleen bijzonder informatief en inspirerend, maar ook nog eens prachtig vormgegeven met fotografie van Heikki Verdurme. 


Kenmerken

Kenmerken van: XIII Antwerpen

Titel
XIII Antwerpen

ISBN
9789401463560

Prijs
29,99

Auteur
Marlies Beckers en Femke Vandevelde

Uitgeverij
Lannoo