Courgettecake met avocado limoencreme

10 min. | oventijd 40 minuten 10 pers.

Deze heerlijke courgettecake met avocado limoencreme komt uit het kookboek Fit Vega(n) Food van Nanneke Schreurs en José van Riele.


Ingrediënten

  • 100 g pistachenoten, ongebrand en ongezouten
  • 1 courgette
  • 100 g boekweitmeel
  • 50 g proteïnepoeder met vanillesmaak
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • bakpoeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 400 g dadels, ontpit
  • 2 el agavesiroop
  • sap en schil van 1/2 limoen
  • 75 g walnoten
  • 1 avocado
  • 50 g gesmolten kokosolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 50 g geraspte kokos
  • 50 g kokosyoghurt
  • handje pistachenoten, ongebrand en ongezouten

Bereidingswijze