Inspiratie

10x lekkere dingen om in een kerstpakket te stoppen

Nu de feestdagen weer voor de deur staan, is dit hét moment om na te denken over een geschenk of kerstpakket voor je werknemers en/of zakenrelaties.

Wanneer je kiest voor kerstpakketten bestellen, is het aan te raden om te gaan voor pakketten met een of meerdere lekkere producten. Heb je geen idee wat je moet kiezen? Geen zorgen: in dit artikel bespreken we 10 écht lekkere dingen met je die je in een kerstpakket kunt stoppen. Ga je voor het Italiaans brood of toch voor de champagne?

1. Ingrediënten voor een Spicy Raspberry mocktail

Een kerstpakket zonder feestelijk drankje is niet compleet voor de feestdagen. Wat dacht je van alle ingrediënten voor een Spicy Raspberry mocktail, een heerlijk suikervrij en alcoholvrij drankje met een pittige twist. Een feestelijk cadeau dat ook nog eens hartstikke lekker is. Extra tip: geef er ook fancy glazen bij zodat het kerstpakket én het drankje er extra feestelijk uitziet.

2. Bakmix voor een Italiaans brood met olijven

De meeste mensen zijn dol op Italiaans eten. Geef ze eens ongelijk: de Italiaanse keuken bestaat uit heel veel comfort food waar we heel blij van worden. Des te leuker (en lekkerder) om dat met Kerstmis te vieren met een bakmix voor een Italiaans brood met olijven, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden. Doe er een of twee dipjes bij om het geheel compleet te maken.

3. Wijnproeverij met meerdere flessen rood en wit

Wat het vrijwel ook altijd goed doet in een kerstpakket zijn flessen wijn. Hierbij kun je gaan voor één echt luxe en wat duurdere wijn of voor meerdere flessen voor een wijnproeverij. Voor dat laatste is het aan te raden om ook een notitieblokje met pennen in het pakket te stoppen om de wijnen te kunnen keuren. Dat maakt de ervaring compleet.

4. Compleet sushipakket met alle benodigdheden

Met een sushipakket zit je over het algemeen ook goed. Sushi is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Het leuke onderdeel van een sushipakket is, is dat je niet alleen de ingrediënten van een paar rollen sushi geeft, maar ook een handig setje om de rollen klaar te maken. Voeg daarbij een paar recepten toe en je hebt een smakelijk kerstpakket.

5. American pancakes met maple syrup

De feestdagen draaien ook vaak om lekker veel zoetigheid. Daarom is het samenstellen van een kerstpakket met beslag voor American pancakes én maple syrup een hartstikke goed en lekker idee. Met American pancakes kun je namelijk van alles. Het is perfect voor ontbijt, maar ook lekker als tussendoortje.

6. Koffiebonen met lekkere soorten siroop

Heb je echte koffieliefhebbers op de zaak? Dan is het geven van een kerstpakket met diverse soorten koffiebonen een aanrader. Geef er ook een bonenmaler en/of een percolator bij en je hebt een heel origineel pakket. Het is extra leuk om er wat koffierecepten in te stoppen én om te gaan voor een of twee soorten siroop voor de koffie.

7. Chocolademelk, marshmallows, vuurtje

Wat natuurlijk helemaal goed bij de winter past, is een kop lekkere warme chocolademelk - het liefst met een flinke toef slagroom en een paar marshmallows erop. Het is heel gemakkelijk om zelf warme chocolademelk te bereiden met houdbare producten die je in een kerstpakket kunt geven. Stop er ook een Zwitsers houtblok bij voor extra gezelligheid.

8. BBQ pakket voor de liefhebber

Afhankelijk van je ontvangers is het ook aan te raden om een smakelijk BBQ pakket samen te stellen. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om in de winter te gaan barbecueën. Hoe passend is het dan om een pakket met allerlei lekker vlees, sausjes en groente te gaan? Let er wel op dat zo'n pakket gekoeld bezorgd moet worden.

9. Lekkere fles champagne met recepten

De feestdagen zijn eigenlijk niet compleet zonder een lekker glas bubbels. Wist je dat je met champagne ook nog eens de lekkerste recepten klaar kunt maken? Daarom is het geven van een goede fles champagne altijd een goed idee. Champagne staat immers voor feest en komt daarom extra goed van pas tijdens Kerstmis!

10. Fairtrade recept met eerlijke producten

Wil je tot slot iets betekenen voor een betere wereld? Sinds de coronacrisis wil 1 op de 3 Nederlanders duurzamer leven blijkt uit onderzoek van MilieuCentraal. Hoe passend is het om in dat geval een fairtrade kerstpakket te geven met allerlei eerlijke producten, zoals fairtrade koffie, biologische chocolade en ga zo maar door? Er is van alles mogelijk bij dit soort kerstpakketten bestellen.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Pexels

Tags

kerstpakket, lekkere dingen, eten, drinken

Gerelateerde artikelen